Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La contractació de l’empresa per elaborar el pla de dinamització econòmica genera polèmica

La gestió de la Vall de Madriu-Perafita-Claror també va ser un tema tractat a la sessió ordinària de Consell de Comú d’aquest dilluns
La contractació de l’empresa per elaborar el pla de dinamització econòmica genera polèmica.

El conseller de PS + Independents Joan Sans va posar sobre la taula, aquest dilluns a la primera sessió ordinària de Consell de Comú de l’any, que l’adjudicació directa a l’empresa Intueri Consulting SL perquè realitzi els treballs d’elaboració d’un pla director de dinamització econòmica, “no s’ha fet de forma adequada”. Sans va llegir durant la sessió els diferents punts que recull l’article 22 de la llei de la contractació pública i va donar a entendre que no era una adjudicació legítima perquè no s’havia demanat tres pressupostos i a més perquè l’import de l’adjudicació, 46.732 euros, supera el límit que marca la llei d’adjudicació directa. De la seva banda, va argumentar que els sabia greu que quan s’hagi de fer contractacions “no es tingui en compte les empreses del Principat”.

Els consellers de Liberals + Independents també van posar en dubte la legalitat de l’adjudicació i per això la minoria va demanar que s’aturés de moment l’adjudicació. De la seva part, el cònsol major, Jordi Torres, els va respondre que ell confiava en la seva gent i per tant feia confiança a l’interventor comunal que és qui havia aprovat l’adjudicació. Amb tot, Torres va dir que comprovarien i estudiarien si realment aquesta adjudicació no complia amb la llei i si era així rectificarien perquè “rectificar és de savis”, va argumentar Torres.

El conseller de Liberals+Independents Jordi Troguet va exposar durant la roda de premsa posterior a la sessió, que fa temps que havien presentat a la majoria que hi havia una empresa del país amb una proposta interessant per desenvolupar el pla de dinamització comercial i que només caldria recuperar-la.

El cònsol major va destacar que, a grans trets, aquest pla de dinamització tindrà quatre objectes estratègics: l’augment de la capacitat competitiva i l’atractiu de la parròquia, millorar l’oferta comercial i turística i contribuir a regenerar l’espai urbà.

D’altra banda, la consellera de Liberals+Independents Maribel Lafoz va demanar a la majoria quina era la finalitat de la Vall de Madriu-Perafita-Claror, ja que “ens fa la sensació que decideixen les activitats per rutina i no s’estimula a la participació”. Joan Sans va aprofitar per dir que en la darrera sessió de Consell de Comú de l’any passat es va demanar el compromís al cònsol perquè a la comissió de treball hi intervingués el Govern, ja que és un projecte d’interès nacional, però ja ens ha dit el cònsol que “hi ha alguns comuns als quals no els interessa que el Govern en formi part”.

Altres temes tractats durant la sessió de Consell de Comú va ser l’adjudicació de la redacció del projecte de l’escola bressol, convocatòria del concurs per a la construcció de la nova planta potabilitzadora (ETAP) al Pas de la Casa, les obres de rehabilitació de l’edifici del circuit de gel del Pas de la Casa i, finalment, l’atorgament de subvencions culturals i socials a les entitats encampadanes.