Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca d’Encamp engega el taller d’escriptura creativa amb Elena Aranda

· L’activitat compta amb un total de quatre sessions, amb la primera ja realitzada i les següents que tindran lloc els dies 27 de maig, i el 3 i 10 de juny, totes a les 19 h. · Els interessats encara poden fer la seva reserva per a les següents sessions a través del correu electrònic biblioteca@encamp.ad o trucant al telèfon 732 704
Un instant de la primera sessió del Taller d'escriptura creativa amb Elena Aranda a la Biblioteca d'Encamp..
Un instant de la primera sessió del Taller d'escriptura creativa amb Elena Aranda a la Biblioteca d'Encamp.

La Biblioteca Comunal d’Encamp ha acollit la primera de les sessions del taller gratuït d’escriptura creativa a càrrec de la formadora i assessora literària, Elena Aranda, la qual ha comptat amb 16 inscrits. L’activitat es divideix en quatre sessions que, amb la primera completada, es reparteixen entre el 27 de maig, i el 3 i 10 de juny, de les 19 h a les 21 h. Cal destacar que, tot i haver començat el taller, aquelles persones que vulguin participar en qualsevol de les tres pròximes sessions es poden inscriure a través del correu electrònic biblioteca@encamp.ad o trucant al telèfon 732 704. 

El taller està adreçat a totes aquelles persones que els hi agradi la literatura en general i l'escriptura en particular, tant si tenen experiència com si són principiants. Al llarg de les sessions, els inscrits aprendran, o desenvoluparan la base que puguin tenir, a expressar emocions a través de la creació literària amb tècniques elementals per poder construir un relat. A més, es combinaran les explicacions teòriques amb tasques pràctiques i s’oferirà material per analitzar composicions literàries de referència. 

Elena Aranda és una professional del món editorial i té anys d'experiència en la composició i revisió de texts narratius en diferents formats literaris. A més, destaca com a formadora en escriptura creativa, escriptura creativa i creació de projectes literaris. Ha treballat, entre altres, en les seccions de cultura de publicacions com La Vanguardia i El Diari d’Andorra, i fa escassos dies, concretament el passat 30 d’abril, va ser una de les premiades en el 27è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, com a guanyadora en la categoria ‘Recull’ gràcies al seu treball Desescalada. 

 

Contingut de les 4 sessions 

Pel que fa al contingut de les 4 sessions del taller d’escriptura literària, en aquestes es treballarà per donar resposta a qüestions sobre com escriure sobre una emoció o un sentiment, com expressar estats emocionals sense caure en els tòpics més freqüents, com plasmar un sentiment sense veure's afectat per l'estat emocional, i com aconseguir que un lector s'identifiqui amb les emocions descrites. De fet, la primera de les sessions ha deixat moments d’allò més divertits i creatius, amb Aranda apostant per la dinamització i la participació activa de tots els presents. 

Sigui des de l'escriptura terapèutica o des de la creació de ficció, es repeteix la dificultat de reflectir les emocions o els sentiments per escrit. Saber expressar les emocions de manera correcta i proporcionada ajudarà a presentar escrits que connectin amb un mateix i amb els lectors.  

Els objectius principals es divideixen en quatre eixos, un per sessió amb els seus corresponents subapartats:  

  

  • Prendre consciència de la importància de l'escriptura creativa i terapèutica pel desenvolupament personal. 
  • Aprendre tècniques per a estimular la imaginació i la creació escrita a partir de les emocions. 
  • Conèixer tècniques i metodologies per generar escrits amb valor literari. 
  • Compartir pràctiques i exemples per identificar fórmules òptimes per escriure. 

Serveis relacionats