Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 32a travessa de muntanya d’Encamp arriba amb nous traçats i canvi de dates

La més antiga de les curses de muntanya al Principat d’Andorra se celebrarà el pròxim 8 d’agost amb tres traçats inèdits.
La 32a travessa de muntanya d’Encamp arriba amb nous traçats i canvi de dates.

La 32a travessa de muntanya d’Encamp tindrà lloc el pròxim 8 d’agost amb un canvi de data i amb una modificació de traçats per tal d’incentivar-ne la participació. Els nous reptes per als intrèpids de la muntanya i la data elegida volen posicionar aquesta cursa, la més antiga de les curses de muntanya a Andorra, com un repte per no perdre’s.

El traçat, de nivell tècnic, és puntuable per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya. Amb  19 quilòmetres i un desnivell positiu i negatiu de 1.300 metres, passa per punts com el llac del Cubil, els llacs i la collada de Pessons, Ensagents i el Campeà. El traçat mitjà, d’11,5 quilòmetres i un desnivell positiu i negatiu de 850 metres, recorrerà els Cortals d’Encamp, passarà pel refugi i l’estany d’Ensagents i el Campeà.  El traçat curt, amb una distància de 5,5 quilòmetres i un desnivell positiu i negatiu de 380 metres, recorrerà els Cortals i el Campeà, en ser un traçat senzill pensat per a tota la família.

Pel que fa a les proves puntuables de la Copa d’Andorra, es dividiran en tres categories, corresponents als tres recorreguts existents. El llarg, per a sèniors i júniors de més de 18 anys, el mitjà per a cadets de 15 a 17 anys, i el curt, per a infantils i alevins de menys de 14 anys.

Per accedir a la sortida,  situada a l’alberg de la Baronia, als Cortals d’Encamp, l’organització posarà a disposició dels corredors un autobús que sortirà a les 7 del matí des de la plaça dels Arínsols, fent una única parada a les 7.15 hores a la rotonda del Funicamp. Tanmateix, el retorn està previst a les 16 hores.

El període d’inscripcions per a la 32a travessa d’Encamp estarà obert fins al pròxim dijous 6 d’agost a les 22 hores, i es poden formalitzar a través del portal web www.viulamuntanya.com, o bé el pròxim 7 d’agost de les 16 a les 20 hores a la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.