Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Esbart Sant Romà d’Encamp porta la seva fusió a Marràqueix

El Cos de Dansa presentarà a la plaça Jemaa el-Fna de la ciutat imperial del Marroc ‘Per Vós’ i ‘Traces’, dos peces de creació pròpia.
Fragment de "Traces".
Fragment de "Traces"

L’Esbart Sant Romà actuarà en el marc de la segona edició del Marrakech Folklore Days, el divendres 29 al vespre i el diumenge 31 a la tarda, a l’escenari més emblemàtic de la ciutat vermella del Marroc, on hi participaran 36 grups de 28 països i 860 dansaires d’arreu del món.

‘Traces’, estrenada la tardor del 2016, que incorpora un estil propi de ‘toc de bastó’ orquestrat per l’andorrà Lluís Cartes, serà el plat fort del programa. Els dansaires completaran la seva actuació amb la peça ‘Per Vós’, un divertimento amb aire medieval que, com bona part de les creacions del Sant Romà, fusiona la tradició i la creativitat del joc amb els diferents llenguatges escènics.

La delegació del Cos de Dansa serà l’encarregada de la posada en escena d’aquest repertori en forma de mostra del treball de la companyia, compost exclusivament de coreografies pròpies en què combinen els elements de la dansa tradicional i la contemporània, una línia que ha caracteritzat les creacions del Sant Romà que, amb el pas del temps, ha anat fixant la mirada en el context escènic més actual.

El Festival, a banda de la representació andorrana, també compta amb la participació d’altres companyies provinents d’arreu com ara Austràlia, Indonèsia, la República Txeca, Espanya, Alemanya, el Regne Unit, Noruega o Alemanya.