Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’execució del pressupost del tercer trimestre centra la sessió ordinària

Durant la sessió s'han tractat altres temes com l'aprovació de les subvencions a entitats esportives, la construcció d’una escala que connectarà el vial amb l’aparcament de Prada de Moles, la instal·lació de dos semàfors a punts de molta afluència de vianants, entre d'altres.
L’execució del pressupost del tercer trimestre centra la sessió ordinària.

El pressupost del 2017 del Comú d’Encamp presenta un superàvit a data 30 de setembre de 1.308.428€. El cònsol major s’ha mostrat optimista amb els resultats, “estem en bona línia”. Els ingressos han augmentat prop del 12% tenint en compte que els pressupostos es van fer amb caire “pessimista”. Les despeses també han augmentat, però la xifra ha estat menor, situant-se en un 4,41%. D’altra banda, el límit d’endeutament es situa a 82,21%, 120 punts per sota del límit d’endeutament.

Durant la roda de premsa posterior a la sessió ordinària de Consell de Comú s’ha tractat el tema de l’acord d’intencions amb SAETDE i la decisió del soci majoritari de la societat d’invertir a l’altra vall. Els consellers de Liberals + Independents, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han apuntat que Viladomat ha decidit invertir a Ordino-Arcalís i en contrapartida ho ha deixat de fer a la parròquia encampadana. Tot i així, “veiem amb bons ulls que almenys inverteixi al país”. De la seva banda, “com empresari que és, és legítim que busqui noves oportunitats”, ja que “a la parròquia s’ha trobat amb limitacions”, ha assegurat Lafoz.

En el seu torn, el conseller de PS+Independents, ha recalcat que amb aquest tema cal ser “prudents” i esperar al tancament de les ofertes, el 15 de desembre. Pel que fa l’acord d’intencions, Sans ha apuntat que la majoria comunal encara continua sense respondre però, segons va dir el cònsol, “a final d’any ha de ser caixa o faixa”. En aquesta línia, el conseller Troguet ha afegit que després de gairebé 2 anys “estem en el mateix punt”.

El cònsol de la parròquia, Jordi Torres, contestant a la pregunta ha esgrimit que ara estan a l’espera de rebre una documentació per part de Viladomat. Els terrenys de Concòrdia és un dels punts que Viladomat i el Comú d’Encamp tenen més controvèrsia. El màxim accionista defensa que aquests terrenys entren dins de la concessió i el Comú apunta que no hi estan inclosos. Davant d’aquesta contradicció, el Comú ha demanat a Viladomat documentació i arguments que acreditin perquè aquests terrenys han d’estar inclosos. Tot i així, Torres ha afegit que les inversions a la parròquia per part de Viladomat van a bon ritme i òbviament si l’acord d’intencions tira endavant aquest ritme s’acceleraria.

El conseller de PS + Independents, Joan Sans, ha demanat al cònsol que a la comissió de gestió de la Vall de Madriu-Perafita-Claror hi hagi participació del Govern. Quan es va catalogar Patrimoni mundial de la humanitat, la voluntat era que el Govern hi fos present. El cònsol major, ha agafat la paraula del conseller i en la pròxima comissió ho plantejarà a la resta de comuns.

Altres temes que han passat per la sessió de consell de comú és l’aprovació de les 19 subvencions per a les entitats esportives de la parròquia. Un total de 357.337 euros, que es repartiran en 132.306 € en diners i 225.030 € en cessió de les instal·lacions. A més, s’han aprovat els treballs per a la construcció d’una escala que connectarà el vial amb l’aparcament de Prada de Moles per facilitar als vianants anar d’un lloc a l’altra. En termes de mobilitat, s’ha decidit instal·lar dos semàfors nous, un a l’avinguda de Joan Martí i l’altra arribant a la rotonda de la Repsol. Són dos punts amb gran afluència de vianants i els vehicles circulen a altes velocitat, ha indicat Torres.

Durant la sessió de consell de comú també s'ha aprovat els nous membres del consell d'administració de SAETDE. Dos els ha nomenat la majoria, Andreu Riba i Jordi Ribes, i un l'oposició, en aquest cas els liberals, Francesc Xavier Fernández.

Finalment, també s’ha fet palesa que s’ampliarà el sistema de videovigilància al Complex Esportiu del Pas de la Casa i la zona exterior del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp per radicar amb els actes vandàlics.