Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ACES situa Encamp en una bona posició per ser designada Ciutat Europea de l’Esport l’any 2020

Els membres del comitè d’avaluació de la Federació Europea de Ciutats i Capitals de l’Esport (ACES-Europe) consideren que Encamp es troba ben posicionada per ser designada Ciutat Europea de l’Esport l’any 2020. Així ho ha assegurat el president de l’ens, Gian Francesco Lupatelli, durant l’acte institucional de presentació del projecte de la candidatura que ha tingut lloc aquest migdia a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.
La jornada ha començat amb una benvinguda institucional a casa comuna..
La jornada ha començat amb una benvinguda institucional a casa comuna.

L’acte ha estat un dels moments centrals de l’agenda prevista amb l’objectiu de donar a conèixer el conjunt de les infraestrcutures i equipaments esportius a l’entorn dels quals la parròquia articula la seva oferta esportiva. Les ministres de Cultura i Esports, Silvia Riva, i de Turisme, Verònica Canals, han participat a la recepció de la delegació que des d’aquest dilluns i fins demà dimecres visitarà la parroquia d’Encamp amb l’objectiu d’avaluar els actius i el plantejament de la política esportiva comunals.

La Ciutat Europea de l’Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar la qualitat de vida i el benestar dels seus habitants fomentant l’exercici i l’activitat física així com la transmissió dels valors associats a la pràctica esportiva. Aquest reconeixement implica una major visibilitat internacional per a aquelles ciutats que l’obtenen, així com per als seus esportistes i clubs.

Per a Encamp, l’obtenció del distintiu suposaria un impuls important a l’estratègia de turisme esportiu centrada en l’organització d’esdeveniments, l’acollida d’esportistes i equips d’elit i el disseny de tot un programa d’accions d’esport vinculades al benestar.

L’agenda ha arrencat a les 10 del matí amb la benvinguda oficial a casa comuna, en el marc de la qual, el president de l’ACES-Europe ha plantejat la possibilitat que Andorra treballi per una candidatura de país. Per a Gian Francesco Lupatelli, la iniciativa d’Encamp obre la porta a que el Principat lideri un projecte dins l’àmbit del Pirineu en la línia del que s’està fent a la regió del Montblanc, a cavall d’Itàlia i França. La proposta ha estat ben rebuda per part de la ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, que ha reiterat que la feina que ha fet Encamp obre la porta a un treball de país per l’obtenció d’aquest distintiu.

Després del recorregut per les instal·lacions d’Encamp -Prada de Moles i el Complex Esportiu- i del Pas de la Casa, ha tingut lloc la presentació de la candidatura davant el tribunal avaluador. El conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, ha exposat els eixos del projecte que va començar el 2011 i que se centren en estratègies destinades a fer d’Encamp una parròquia centrada en l’esport i en la promoció del benestar entre els seus ciutadans que culmina ara amb aquesta candidatura.

El cònsol major, Jordi Torres, considera que Encamp té les infraestructures i un camí de llarg recorregut a través d’una política esportiva que garanteix infraestructures i recursos a les entitats i associacions que es mouen al seu entorn.

El comité avaluador comunicarà en un termini de quince dies si l’avaluació ha estat positiva i, en cas afirmatiu, caldrà esperar al veredicte que es podria fer públic entre finals de novembre i primers de desembre. En cas que Encamp fos designada Ciutat Europea de l’Esport, una delegació institucional hauria de traslladar-se fins a Brussel·les per recollir la distinció, que es farà en el marc d’una cerimònia al Parlament Europeu.