Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'antiga Casa Viliella torna a Encamp

L'artista Samantha Bosque ha signat avui el mural de la façana de Casa Ciliella, donant així per inaugurada una obra que ha tardat 45 dies en realitzar.
L'antiga Casa Viliella torna a Encamp.

Aquest matí ha quedat inaugurat el mural de la façana de Casa Viliella, realitzat per l'artista Samantha Bosque, que amb la seva signatura ha donat per finalitzada una obra que transporta a l'observador als anys 70, situant-lo en una típica escena d'aquella època, on el vell Viliella observava la gent passar des del balcó de casa seva.

De fet, Bosque ha incorporat al disseny original dos personatges 'per donar-li vida, perquè de fet, era una casa on vivien persones, i és per això que vhem recuperat la figura del padrí, per humanitzar l'escena'. De fet, Bosque ha explicat l'anècdota que en finalitzar el dibuis del personatge 'm'he trobat amb gent que, en veure'l, l'identificaven i recordaven moments passats'. A més, els més observadors també podran veure un altre element afegit 'més contemporani, que està mirant des d'un raconet al padrí'.

Per la seva banda, Jordi Torres, cònsol major d'Encamp, s'ha mostrat sorprès per la repercussió que ha tingut aquesta obra entre la ciutadania, i s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat. A més, Torres ha comentat que hi ha persones que els ha agradat tant la iniciativa 'que ens demanen que busquem altres indrets per fer coses similars'. Torres també ha volgut destacar la gran feina feta per l'artista, sobretot per la dificultat de treballar amb blancs i negres, que en paraules del cònsol 'ha estat un gran encert perquè ressalta i dona la sensació de trasllat a una escena antiga'. Torres ha finalitzat sentenciant que 'la Sam ha fet una obra d'art'.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència dels cònsols d'Encamp, Jordi Torres i Esther París, dels consellers comunals Jordi Rich, Aleix Varela, Jordi Rogel i Jordi Troguet, del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, dels propietaris de l'edifici, la família Torres, i de nombrosos curiosos que no s'han volgut perdre la inauguració.