Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Mas: “Des del Comú continuarem promocionant la cultura del país”

El cònsol major d'Encamp ha dit aquestes paraules durant la inauguració de la mostra pictòrica "Recull" de Josep Freixas.
Jordi Mas: “Des del Comú continuarem promocionant la cultura del país”.

La sala d’exposicions del Comú ha estat l’escenari, aquest dimarts al vespre, de la inauguració de la mostra pictòrica Recull. Un conjunt d’una vintena d’aquarel·les del barceloní Josep Freixas. El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha destacat la voluntat del Comú de continuar promocionat la cultura del país a través de les diferents disciplines artístiques, en aquest cas, la pintura. I s’ha mostrat satisfet de què la parròquia aculli quadres d’un artista com Freixas perquè “les seves obres són reconegudes arreu”, ha afirmat Mas.

Prop d’una trentena de persones, entre les quals membres de l’equip comunal com la consellera de Cultura i Afers Socials, Olga Moreno, la consellera major, Esther París, i la cap del Departament de Cultura, Elena Laza, han assistit a l’acte inaugural i a través de l’obra pictòrica de Freixas han pogut viatjar per la geografia andorrana. Valls, rius, bordes i tots els petits racons del Principat han quedat immortalitzats en els quadres del pintor barceloní.

Freixas nascut a Barcelona al 1934 va estudiar dibuix a la llotja de la capital catalana i va fer la seva primera exposició individual l’any 1986 a la Caixa de Pensions. Més endavant va començar amb olis i ceres i no va ser fins al 1975 quan va pintar aquarel·les. Des d’aleshores ha fet nombroses exposicions a Espanya i també al Principat.

La mostra de Freixas es podrà visitar fins al 6 de setembre de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, i del 9 al 13 de setembre de dilluns a dijous de 8 a 17.15 hores i els divendres de 8 a 15 hores.