Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inaugurada la primera fase del passeig de Mojàcar

El cost de l’obra ha estat d’uns 900.000 euros i el termini d’execució de 13 mesos.
Inaugurada la primera fase del passeig de Mojàcar.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, acompanyat del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i d’altres membres de l’equip comunal, ha inaugurat aquest migdia la primera fase de l’obra d’adequació de l’itinerari cultural entre els nuclis tradicionals de Les Bons, La Mosquera, el Tremat i el poblet d’Encamp, en el tram que va des del pont de Les Bons al pont 14 de marc.

Els treballs de remodelació de la segona fase, que compta amb una longitud de 240 metres, han tingut un cost d’uns 900.000 euros i ha estat executada en un termini de 13 mesos, dos mesos més del previst a causa de diferents imprevistos que han anat sorgint durant l’obra, i han provocat que s’allargués l’execució.

Jordi Torres ha comentat que “el nou tram inaugurat és la fase més important, perquè hi havia una sèrie d’escales que s’havien d’eliminar perquè tot el trajecte fos accessible”. A més, ha destacat que “un cop finalitzat tot el passeig, els nuclis tradicionals quedaran enllaçats, permetent a la gent descobrir I gaudir dels petits entorns que tenim dins dels nuclis tradicionals”. Torres, també ha remarcat que ja s’està treballant en la darrera fase, i que amb aquesta, el cost global del projecte rondarà els dos milions d’euros de pressupost. L’obra definitiva es podrà veure finalitzada a finals d’estiu de l’any vinent.

Per la seva banda, Pere Cervós membre de la direcció de l’obra, ha destacat que aquest tram ha estat el més complicat d’executar per la necessitat de fer-lo accessible, evitant els dos nivells d’esglaons que hi havia anteriorment. A més, ha apuntat que “s’han realitzat diferents espais d’estada, perquè no només sigui un passeig longitudinal, sinó que cada trenta metres et puguis trobar un espai per reflexionar, com placetes on poder seure i refrescar-se amb les diferents fonts que es van trobant, i tot orientat cap a elements culturals”. A més, Cervós ha destacat la millora realitzada al pont de Les Bons, perquè “el passeig no tenia continuïtat cap al camí de l’oratori i cap a Meritxell, i això s’ha solucionat amb un voladís per sobre del riu, que et deixa just davant de l’entrada de l’antic camí ral”.

La redacció del projecte i la direcció d’obra ha estat a càrrec de Pere Cervós, Víctor Casals i Eva Dalmau, sent Pidasa Serveis SL l’encarregada de les obres i del control de qualitat l’empresa Pirineu Inspecció i Control SLU.