Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Excel·lent valoració dels més de 400 participants a la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa

· Jan Missé i Anna Albalat han guanyat la distància de 103 km, Leowis Bockestele i Laia Sebastià la de 47 km, i Xavier Pujol i Imma Anaya la de 31 km · La plaça dels Arínsols ha estat l’epicentre d’un cap de setmana basat en una experiència cicloturista més enllà dels recorreguts
Excel·lent valoració dels més de 400 participants a la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa.

Encamp, 28 de maig de 2023.- Encamp ha acollit aquest cap de setmana la segona edició de la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa, la cursa cicloturista que posa en valor els tres ports de muntanya de la parròquia d’Encamp, els Cortals, Beixalís i Envalira, que a més a més s’ha combinat amb una nova edició de l’Andorra Bike Race que va tenir lloc ahir dissabte, i que es basa en oferir una experiència ciclosturista més enllà dels recorreguts.

Durant el cap de setmana han estat 420 els dorsals entre els dues curses, Andorra Bike Race i Gran Fondo, i entre el 20-25% de representació femenina. Amb un 25% de participants del país, complint amb un dels objectius, que es marcava la cursa.

El conseller de Turisme i Reactivacio Econòmica, Nino Marot ha valorat com a “excel·lent” l’esdeveniment ja que ha incrementat el número de participants, i les valoracions fetes per part dels inscrits han estat molt bones.

Marot ha afegit que “des del comú d’Encamp estem molt contents del cap de setmana amb més de 400 participants” i ha recordat que “el canvi de dates ens ha permès ser el primer esdeveniment cicloturista de la temporada”.

Dani Buyo, director de la Gran Fondo Encamp el Pas de la Casa ha valorat molt positivament el desenvolupament del cap de setmana “hem aconseguit crear un cap de setmana d’experiència per als ciclistes” i ha afegit que no es pensa  només amb els circuits sinó  també en tot allò que passa abans i després de les curses i ha afegit que el que “el que volem és que els participants s’enduguin una bona experiència de la parròquia i del país”

Buyo ha desitjat que “aquest cap de setmana cicloturista pugui assentar-se en el calendari”.

L’entrega de premis ha comptat amb la participació dels consellers comunals, Xavier Fernàndez i André Riba, i de dues representants d’Andbank, Amàlia Soriano i Natàlia Troillet, a més a més del conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot i del director de la cursa, Dani Buyo.

Resultats de la Gran Fondo Encamp el Pas de la Casa

La Gran Fondo Encamp el Pas de la Casa ha comptat amb tres distàncies. A la distància llarga, de 103 km, s’han proclamat guanyadors, en categoria masculina, Jan Missé,   i en categoria femenina, Anna Albalat.

En la distància mitjana de 47 km, Beixalís, la victòria ha sigut per Leowis Bockestele, en categoria masculina, i Laia Sebastià, en categoria femenina.  I finalment en la distància curta de 31 km, Cortals, la victòria en categoria masculina ha estat per Xavier Pujol, i Imma Anaya per categoria femenina.

Podeu consultar els resultats de la cursa aquí.

L’esdeveniment ha comptat amb una àmplia participació de ciclistes del club Andona i de diversos esportistes de renom del país que no s’han volgut perdre l’experiència de pedalar en un entorn com els tres ports de muntanya d’Encamp i el Pas de la Casa com Joan Verdú, Eder Saràbia, Iker Lecuona, Pau Capell, Margot Llobera, Carlos Checa, entre molts altres.