Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les estades de natació de primer nivell del Centre Esportiu del Pas de la Casa continuen amb les seleccions de Portugal, Bèlgica i Alemanya

· Els equips es preparen per a diferents campionats mundials, per a competicions en modalitats paralímpiques i per als propers Jocs Olímpics de París. · El conseller d’Esports, Infància i Joventut, ha rebut als equips i als més de 30 nedadors i nedadores que fan estada al Centre Esportiu durant aquesta i les properes setmanes
Un moment de la benvinguda als equips de natació internacionals per part del comú d'Encamp..
Un moment de la benvinguda als equips de natació internacionals per part del comú d'Encamp.

Encamp, 26 d’octubre de 2023.- El Centre Esportiu del Pas de la Casa continua amb l’acolliment d'estades de natació amb l’arribada de més equips internacionals de primer nivell, alguns d’ells amb previsió de preparar-se de cara als propers Jocs Olímpics de París.

Després de rebre l’equip escocès de la Universitat d'Edimburg, les instal·lacions en alçada s’han convertit aquesta setmana en la seu d’entrenaments de la Selecció Nacional Portuguesa (que ha vingut en col·laboració amb la FAN), el Liege Natation (de la selecció de Bèlgica) i l’SG Stadtwerke München (de la selecció d’Alemanya). Tots tres han conviscut al llarg d'aquests dies i han fet ús dels espais que posa a disposició el centre, com la piscina, el gimnàs, la biblioteca o diferents sales polivalents.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha donat la benvinguda als diferents equips i als més de 30 nedadors i nedadores integrants. Fernàndez ha destacat que des del comú “continuem amb les estades de natació encarades a les competicions mundials d’alt nivell, com els Jocs Olímpics. Tenim la selecció portuguesa, que ve a preparar temporada també per a modalitats paralímpiques, els júniors del Liege i els júniors de la selecció alemanya, que estan preparant els jocs i els campionats del món de Doha”.

A més, el conseller ha afegit que la voluntat és “continuar en aquesta línia. Tenim una temporada d’hivern molt engrescadora. Ja hi ha vàries estades tancades de cara al gener, per a meitat del primer semestre i al juny, que serà la recta final abans dels jocs. La idea és seguir treballant per oferir els millors serveis i instal·lacions possibles”.

L’entrenador de la selecció portuguesa, Vítor Ferreira, ha explicat que s’estan preparant per al proper Europeu de piscina curta del desembre i per al Mundial del febrer. A més, ha assegurat que les instal·lacions del Pas de la Casa “són espectaculars i molt adients per preparar-nos de cara a les properes fites”. Destacant, a més, “l’alçada de les instal·lacions, que ens permeten treballar a més rendiment”. Per tot, ha remarcat que han viscut “una experiència per tornar”.

D’altra banda, l’entrenador de la selecció belga, Andre Henveaux, també ha lloat “l’excepcionalitat” de les instal·lacions del Centre Esportiu i ha destacat el fet que en un mateix recinte “hi hagi espais destacables per treballar la musculació, com el gimnàs, i alhora poder entrenar els aspectes de natació”. A més, ha assegurat que gràcies “al conjunt, es podran preparar molt bé de cara als propers Jocs Olímpics”.

Finalment, des de l’equip alemany, l’entrenadora en cap, Sheela Schult, ha detallat que les “condicions i els espais de la piscina són magnífics. Alguns dels nedadors que tenim enguany mai havien entrenat en tanta alçada i aquests dies són una oportunitat per introduir-los en aquesta preparació de cara a futures competicions”.

El segon entrenador dels joves alemanys, Jesus Avila, ha refermat la importància d’entrenar “en alçada” i ha assegurat que entre els seus objectius està “poder classificar la major quantitat d’atletes possible per als Jocs de París” 

 

Properes estades d’equips internacionals 

De cara a les properes setmanes, les estades continuaran amb el Club de Natació Sant Andreu, que vindrà del 30 d’octubre fins al 18 de novembre i el Club Natació de Mataró.

A més, a principis d’any el Centre Esportiu del Pas de la Casa acollirà una nova sèrie d’estades amb la visita de més equips internacionals, entre ells, la Real Federació Espanyola de Natació i, de nou, el Club de Natació Sant Andreu, el Liege Natation o l’equip de la Universitat d'Edimburg, entre d’altres.   

 

Serveis relacionats