Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa la campanya 'Fem el Pas en català'

El Servei de Política Lingüística del Govern, amb col·laboració del Comú d'Encamp, posa en marxa la campanya de promoció del català al Pas de la Casa
Es posa en marxa la campanya 'Fem el Pas en català'.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la cònsol menor d'Encamp, Esther París, han presentat aquest matí la nova campanya de promoció del català pensada específicament per a la vila del Pas de la Casa, que el Departament de Política Lingüística del Govern posarà en marxa a partir del pròxim 15 d'octubre.

Aquest nou projecte de dinamització lingüística, que porta per lema "Fem el Pas en català", té per objectiu donar més presència a l'ús de la llengua oficial al Pas de la Casa, facilitant recursos i assessorament per part del Centre d'Autoaprenentage de la vila encampadana i del Servei de Política Lingüística.

Per a la seva difusió, s'han dissenyat uns tríptics informatius, que es distribuiran a tots els establiments del Pas de la Casa, per informar-los dels recursos d'aprenentatge i d'assessorament lingüístic de què disposen els empresaris i els treballadors de la vila encampadana. El material promocional conté els recursos gratuïts que s'ofereixen des del Centre d'Autoaprenentatge del Pas de la Casa (classes gratuïtes de català per a tots els nivells, material didàctic per a l'autoaprenentatge i assessorament lingüístic personalitzat) i des del Servei de Política Lingüística del Govern (assessorament lingüístic telefònic, correcció de textos curts per correu electrònic i orientacions sobre la Llei d'ordenació d'ús de la llengua oficial).

Segons ha explicat la ministra, Olga Gelabert, amb aquest projecte es pretén conscienciar als diferents sectors professionals i buscar la seva col·laboració en la utilització correcta del català als seus negocis. A més, ha explicat que els tècnics del Departament seran els encarregats de visitar personalment tots els establiments per lliurar-los el material de suport i explicar-los l'objectiu del projecte. Les primeres visites s'encetaran la segona quinzena d'octubre. Al llarg del mes de novembre es tornarà a contactar els establiments i després de l'hivern, es realitzarà la tercera fase de balanç de la campanya.

Per la seva banda, la cònsol menor d'Encamp, Esther París, ha felicitat al Ministeri de Cultura i al Servei de Política Lingüística per aquest nou projecte que afavorirà la utilització del català al Pas de la Casa, i ha volgut destacar que es faci des d'un punt de vista molt positiu, buscant la col·laboració dels diferents sectors empresarials de la vila. París també ha remarcat que el Comú d'Encamp sempre estarà al costat de projectes que posen en valor la llengua oficial del país.

La presentació d'aquest matí també ha comptat amb la presència de representants de les associacions del Pas de la Casa que apleguen els actors del teixit comercial i social de la vila, INPUB (Iniciativa Publicitària) i l'Associació de Veïns i Comerciants.