Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els comuns, el Govern i el COA presenten la jornada 'Envelliment actiu, mou-te per les Pardines'

El termini d’inscripcions s’ha prolongat fins divendres i es poden fer a les cases pairals
Els comuns, el Govern i el COA presenten la jornada  'Envelliment actiu, mou-te per les Pardines'.

Els comuns, el Comitè Olímpic Andorrà i el Govern materialitzen el compromís amb la salut de la gent gran organitzant la jornada Envelliment actiu, mou-te per les Pardines. Es durà a terme dimecres vinent, 10 de setembre, i té per objectiu promoure, entre aquest sector de la població, l’exercici físic i mental per garantir un envelliment saludable.

La consellera de Cultura, Benestar Social i Família del Comú d’Encamp, Olga Moreno, ha manifestat la voluntat dels comuns que la gent gran sigui part activa de la parròquia i, en particular en el cas d’aquesta activitat, que s’interrelacionin entre les diferents parròquies. També ha explicat que, si bé estava previst cloure les inscripcions avui, el termini s’ha ampliat fins divendres per facilitar que els padrins aprofitin aquesta oportunitat. Moreno ha insistit que la gent gran té un valor actiu i s’ha de cuidar.

El vicepresident primer del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jacint Risco, ha valorat molt positivament l’adhesió del Govern a aquesta iniciativa emmarcada dins del programa Esport per a tothom, i en què col·labora el Comitè Olímpic Internacional (COI). També ha explicat que s’està preparant una enquesta per obtenir dades que permetin elaborar un programa encara més acurat de formació de la gestió de la gent gran que impliqui els departaments de Social dels comuns, el Govern i les associacions esportives i de gent gran. Així mateix, ha anunciat que les properes activitats previstes seran una sessió d’aqua gym a Caldea el novembre vinent i una trobada a Naturlàndia amb gent gran de les comarques de Lleida i l’Alt Pirineu el 2015.

Per part del Govern, l’assessor tècnic en benestar Ramon Nicolau ha felicitat el COA per la tasca per afavorir l’envelliment actiu de la gent gran. Alhora, ha fet èmfasi en la voluntat del Govern de promoure l’esport per tenir bona salut i ha afirmat que per cada euro estalviat en esport cal invertir-ne quinze en salut. També ha agraït la transversalitat institucional de l’activitat de dimecres vinent i la cohesió dels comuns en polítiques orientades a aquesta capa de la societat.

La jornada Envelliment actiu, mou-te per les Pardines començarà a les 10.30 hores al llac d’Engolasters i es tracta d’una gimcana amb diverses proves per treballar la memòria, l’agilitat i la condició física. Per exemple, caminar sobre unes cintes col·locades al terra, passar-se plats, jugar al Conecta 4 o fer caure ampolles amb una pilota. La gimcana acabarà a l’aparcament del camí de les Pardines, on es farà un dinar de germanor per a tots els participants. Les inscripcions tenen un preu de 2 euros per persona.