Encamp tindrà 15 punts d'interès turístic adaptats amb QR per a persones amb diversitat funcional
Encamp, 26 d'octubre de 2021.- Encamp tindrà 15 elements del patrimoni cultural i natural de la parròquia identificats amb codis QR per tal de promocionar punts d'interès turístic de manera accessible a tots els col·lectius gràcies a un projecte de turisme inclusiu.
En el marc de col·laboració d'Infoturisme, entre Andorra Turisme i els set comuns, enguany s'ha impulsat aquest projecte que permetrà la instal·lació d'un total de 105 codis QR arreu del país, on els usuaris es poden descarregar informació turística accessible per a col·lectius amb diversitat funcional, i també per al públic en general.
Mitjançant els dispositius mòbils propis i després d’escanejar els codis QR, els usuaris podran accedir a audiodescripcions i vídeos amb llenguatge de signes sobre diferents espais d’interès turístic, tant monuments com paisatges.
Les plaques que contenen els codis QR també ofereixen informació en Braille i estan situades a una alçada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.
En aquesta primera fase ja s'han instal·lat més de 60 plaques a tot Andorra, 9 de les quals a Encamp, concretament al conjunt històric de les Bons, a l'orri del Cubil, a l'inici de la ruta dels Orris a la zona de Grau Roig, a Casa Cristo, al molí del Guillem, al museu de l’Automòbil, al camí de les Pardines, al circ de Pessons i a Sant Jaume dels Cortals, i de cara a l'any vinent s'instal·laran els restants, concretament a Encamp seran a Santa Eulàlia, a Sant Miquel de la Mosquera, a l'antic Hotel Rosaleda actual seu del Ministeri de Cultura i a Sant Romà de Vila.
Per donar a conèixer aquest projecte s’ha dissenyat un pla de comunicació adreçat a entitats de col·lectius amb diversitat funcional nacionals i de fora del país, i també s’han previst accions amb influencers.
Així mateix, properament també s’editarà un vídeo sobre els nous productes inclusius que es difondrà a través dels diferents perfils d’Andorraworld, dels propis de cada comú i de les pàgines web dels impulsors de la iniciativa.
Aquest projecte s’emmarca en una estratègia destinada a posicionar Andorra com una destinació de turisme inclusiu, apropant així el nostre patrimoni cultural i natural al màxim de públics.
Avui s'ha presentat la iniciativa amb la presència dels representats d'Andorra Turisme i dels set comuns, conjuntament amb els responsables de Parl'APP, en un dels punts que ja compten amb el codi QR, en aquesta ocasió ha estat a Canillo.