Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp reforça el seu paper com a destí del lleure de joves i infants acompanyant el 27è Saló de la Infància i la Joventut d’Andorra d’una revetlla de cap d’any

La 27a edició del Saló de la Infància i de la Joventut d’Andorra que organitza el comú d’Encamp amb el suport d’Andorra Turisme obrirà portes entre el 27 de desembre i el 5 de gener, primer a Encamp i després al Pas de la Casa, amb una oferta de lleure que superarà les 90 propostes d’una programació d’activitat que abasta tallers, simuladors, inflables, àrees de joc i espectacles adreçats a un ampli segment de públic infantil, adolescent i jove.
Les novetats d'aquesta 27a edició s'han presentat en roda de premsa..
Les novetats d'aquesta 27a edició s'han presentat en roda de premsa.

A prop de complir tres dècades, l’esdeveniment manté el seu objectiu d’esdevenir referent de l’oci per a infants i joves durant les vacances nadalenques i, des d’aquest punt de vista, manté l’equilibri pel que fa a la diversitat de les seves propostes per tal d’assegurar elements d’atractivitat per a l’àmplia franja d’edat que conforma el públic del saló. Seguint aquesta línia, el comú recupera enguany la revetlla de Cap d’Any, que tindrà lloc al Complex Esportiu, la nit del 31 de desembre a l’1 de gener, a partir de 2/4 d’1 de la matinada.

La consolidació d’aquest plantejament ha estat clau en la implicació d’Andorra Turisme que, enguany, manté el seu suport al projecte en qualitat de principal sponsor. El seu gerent, Betim Budzaku, ha participat en l’acte de presentació de les principals novetats del saló d’enguany juntament amb el conseller de Joventut i Esports, Xavi Fernández, i amb el director del departament del comú, Ignasi Vinós.

Per al comú, la trajectòria del saló el consolida com a l’esdeveniment de referència al país conservant intacta la voluntat pel qual va ser concebut: donar als infants, adolescents i joves dels 2 als 18 anys una oferta lúdica de primera línia on poder gaudir d’activitats esportives i d’aventura, espectacles, tallers i manualitats d’acord amb les seves expectatives per divertir-se durant les vacances de Nadal. Així ho ha assegurat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, que avui ha agraït el suport de totes les institucions i organismes que contribueixen a que el Saló de la Infància i la Joventut d’Andorra vagi sumant edicions, especialment durant les darreres, a les quals s’ha comptat amb el patrocini d’Andorra Turisme.

El gerent de l’organisme públic de promoció turística del país, Betim Budzaku, ha reiterat l’aposta pel saló encampadà en el marc de l’objectiu d’Andorra Turisme de contribuir a generar propostes complementàries d’oci que donin valor afegit les estades turístiques durant aquesta època de l’any.

El volum d’activitat del saló

En total el volum d’activitat es materialitza en prop de 90 oportunitats de lleure diferent estructurades a l’entorn dels tallers creatius i de manualitats (4, tant a Encamp com al Pas de la Casa), l’oferta de simuladors (7 a Encamp i 3 al Pas de la Casa), els jocs tradicionals (amb trenta propostes de joc diferents per gaudir en família), les carpes de videojocs (2 carpes amb quatre consoles), el programa d’espectacles (4 a Encamp i 2 al Pas de la Casa), els inflables (10 inflables a Encamp i 7 al Pas de la Casa) i la ludoteca infantil. A aquesta oferta hi hem d’afegir els roller gegants exteriors i l’activitat ‘What we play’ de competició de vídeojoc, ambdós pensats per oferir proposta específica per a nois i joves.

Aquesta oferta dona un pes més gran a aquelles activitats que tradicionalment han tingut una bona acceptació per part del públic i elimina les activitats aquàtiques que l’any passat no van tenir l’acollida que s’esperava. L’organització, la planificació i la distribució de les activitats que ha desenvolupat Gatzara Espectacles s’ha dissenyat buscant l’equilibri de l’oferta entre les diferents franges d’edat a les quals va adreçat l’esdeveniment.

Així, per al públic de menys edat, d’1 a 5 anys, es segueix apostant per l’àrea de jocs de la ludoteca, els jocs de fusta, els inflables i els tallers de maquillatge i manualitats. La franja de 5 a 8 anys manté el mateix plantejament, substituint la ludoteca per algunes propostes de joc amb videoconsoles, oferta de joc que es reforça amb les àrees de simuladors i els inflables entre la franja d’edat que va dels 8 als 12 anys. Per al públic jove i adolescent també es contempla una oferta específica d’inflables i una activitat de roller-ball, a l’exterior.

Situació i distribució de les activitats

A Encamp, la planta baixa del Complex Esportiu acollirà tres àrees diferenciades: la Sala de Congressos, on s’hi trobaran els simuladors i l’oferta de tallers; i la Sala de Festes, on hi haurà les carpes de videojoc i els jocs de fusta. A la primera planta, la Sala de Gimnàstica esportiva es destinarà als inflables i a la ludoteca infantil i al camp de futbol, a l’exterior, hi haurà l’activitat dels roller-ball; la tercera planta, a la Pista polivalent, també es reservarà a inflables i al ball de revetlla.

Pel que fa al Pas de la Casa, la Sala Polivalent serà l’espai que concentrarà el gruix de les activitats, amb els simuladors, els inflables, els tallers i els jocs de fusta; la Sala d’arts marcials es reservarà per a la ludoteca infantil.

La distribució de les activitats programades conserva la pauta d’edicions anteriors, incloent un servei de guarda-roba, una botiga de llaminadures i servei de bar.