Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp reduirà més de 300 kg de plàstic d’un sol ús amb la instal·lació de fonts d’aigua als serveis comunals

· El Comú d’Encamp preveu també actuacions com el canvi de lluminàries a sistema Led per millorar la sostenibilitat mediambiental · S’instal·laran les dues primeres cistelles de minibàsquet de les sis en total que es preveuen a la parròquia per practicar aquest esport a l’aire lliure
Mas i Riba en una de les fonts d'aigua de la prova pilot.
Mas i Riba en una de les fonts d'aigua de la prova pilot

Encamp, 14 de juliol de 2022.- El Comú d’Encamp ha obert el concurs per al lloguer de màquines d’aigua per reduir el consum d’ampolles de plàstic d’un sol ús en els serveis comunals, com a mesura de sostenibilitat mediambiental.

Actualment, tot  i que l’aigua de l’aixeta és d’una qualitat elevada per al consum, les condicions organolèptiques i el costum de consumir aigua embotellada provoca que anualment el comú d’Encamp consumeixi més de 300 kg d’ampolles de plàstic. La instal·lació de nous dispensadors d’aigua calenta i freda així com elements de microfiltració permetrà que les escoles bressol, els centres esportius, així com altres serveis comunals  reduiran de forma considerable el residu plàstic i es contribuirà assolir els principis que promou la llei d’economia circular.

La cònsol major, Laura Mas, ha explicat que des del comú s’han emprès diverses iniciatives com a empresa saludable i alhora responsable i per tant “volem contribuir amb aquesta iniciativa a reduir més de 300 kg de plàstic anual que consumim sense cap necessitat”. La cònsol major ha afegit que anteriorment ja s’havia facilitat als treballadors comunals tasses de vidre per reduir el consum de gots d’un sol ús a les màquines de cafè i ampolles de vidres per als actes institucionals.

André Riba, conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura ha afegit que “són petites accions que ajuden a reduir la generació de residus”. Riba ha recordat que el comú promou anualment diferents accions de sensibilització i en temes de consum d’aigua “enguany precisament vàrem fer arribar també als escolars més grans una ampolla d’aigua per dur a l’escola”.

Entre les actuacions que el comú té previstes per millorar la sostenibilitat mediambiental i reduir els consums d’energia, s’inclou també el canvi de les lluminàries de la via pública. La propera actuació prevista en aquest pla de reconversió és el canvi de 49 lluminàries a tipus LED que suposaran una inversió de 34.051,33 euros.

Nou espai per als treballadors comunals al Pas de la Casa

El comú d’Encamp habilitarà un nou espai per al descans dels treballadors comunals del Pas de la Casa, a les antigues instal·lacions de l’Àrea de Jovent, a tocar de les escoles de primera ensenyança del Pas. Actualment, l’espai disponible per als treballadors està situat al costat de la deixalleria a l’edifici del Bullidor. El nou espai comptarà amb una sala amb menjador, armariets tancats, dutxes i banys, així com una zona preparada per a pernoctació en cas d’urgències o condicions climàtiques adverses, com les nevades, que no permeten el retorn a casa dels treballadors comunals. El comú publicarà la setmana vinent el concurs per a realitzar el trasllat i l’adequació del nou espai.

 

Dues cistelles de minibàsquet s’instal·laran davant del Complex Esportiu

El Departament d’Esports, Infància i Joventut instal·larà dues noves cistelles de bàsquet davant del complex esportiu d’Encamp per a la pràctica del bàsquet al carrer. Actualment, la parròquia no disposa d’espais a l’aire lliure per poder practicar aquest esport, però durant els pròxims mesos es preveu, a més de la instal·lació d’aquestes dues cistelles a la zona del Complex, concretament a la zona del “campito”, la col·locació d’unes altres cistelles al nou parc de l’Ossa i també una altra al nou parc infantil del Pas de la Casa.

 

Millores a l’alberg de la Baronia

El consell de comú també ha realitzat la modificació pressupostària per realitzar les obres de millora del sanejament i el tractament d’aigües residuals de l’equipament comunal de l’alberg de la Baronia als Cortals d’Encamp durant els propers mesos.