Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp reconstrueix el jardí botànic

El Comú d’Encamp ha aprovat els treballs intensius per recuperar el jardí botànic del camí de les pardines. La reforma ha de permetre que es puguin identificar millor les especies alhora que es percebi amb més claredat la limitació entre el camí i el jardí botànic.
Encamp reconstrueix el jardí botànic.

La nova instal·lació tindrà unes parcel·les més proporcionades d’entre 3 i 6 metres que facilitaria la detecció i conservació de les noves espècies. En aquest sentit, el remodelat jardí botànic potenciarà la flora més rellevant a escala andorrana amb exemples com avellanoses o rouredes.

Tal com ha indicat l’informe dels tècnics, les parcel·les actuals són massa extenses pel que el manteniment i la conservació requerien  un cost molt elevat. A més, els hàbitats de les diferents plantes establertes inicialment, són molt similars i altres molt difícils de reproduir a les Pardines, com passa amb les congesteres.

La reforma, agruparà o eliminarà alguns dels hàbitats de difícil manteniment i n’incorporarà de nous, preferentment arboris o arbustius, mantenint el nombre d’espècies per parcel·la de forma constant i d’una magnitud similar a la preexistent, que és de 4 a 7 espècies. També es prioritzarà la utilització d’espècies que són detectables al llarg de tot l’any, donant importància a les espècies caducifòlies, que ofereixen un contrast cromàtic a la tardor.

Els criteris esmentats pretenen facilitar les tasques de manteniment del jardí,  alhora que pretenen potenciar-ne la utilització per part del públic general.