Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp presenta una temporada d'estiu amb nombroses activitats singulars

La temporada comptarà amb l'obertura del Funicamp el 23 de juliol i activitats cada dia
Encamp presenta una temporada d'estiu amb nombroses activitats singulars.

El Comú d'Encamp en col·laboració amb Grandvalira, ha presentat, aquest dimarts, la temporada d'estiu amb nombroses activitats per a tots els públics. Tal com ha explicat el cònsol major, Jordi Torres, a Encamp es conjuguen diverses novetats importants que amplien l'oferta habitual amb esdeveniments singulars.

Així, el turisme esportiu permetrà acollir grans estades de clubs de renom com el FC Barcelona o la selecció de Qatar i permetrà seguir ampliant els tornejos i les competicions que afavoreixen l'esport formatiu, com són els campus WC Campus de Waterpolo.

A aquesta oferta, se li afegiran activitats puntuals que permetran gaudir d'una disciplina concreta i, alhora, dinamitzaran la parròquia. Així, el primer cap de setmana de juliol tindrà lloc la fira 4x4 anomenada Overland o el Trial d'Encamp; l'últim cap de setmana de juliol se celebrarà l’Spartan Race Encamp-Andorra, i el 13 i 14 d'agost es desenvoluparà la Purito, entre d'altres. Totes aquestes propostes atrauran visitants a la parròquia i oferiran una proposta única als visitants.

D'altra banda, el Comú manté l'aposta feta en l'anterior mandat d'obrir el Funicamp durant la temporada d'estiu i realitzar activitats en les diverses parades del recorregut. Així, des del 23 de juliol fins a l'11 de setembre, el visitant podrà gaudir de les rutes a peu, d'excursions 4x4 amb guia, així com de la pràctica de la pesca. A més, podrà descobrir els paisatges de muntanya, i realitzar un recorregut per la natura, la cultura i la història de la zona. En aquest sentit, l'Orri del Cubil oferirà, un any més, una proposta única gràcies a la descoberta de l'activitat de la mà d'un pastor. L’estació intermèdia serà un punt de sortida per excursions, rutes de muntanya, escalada i vies ferrades, entre d'altres.

Per primera vegada es creen tarifes lineals de 10 euros anada i tornada i cinc només anada, i s'obrirà gratuïtament els dies 13 i 14 d'agost amb motiu de la Purito i el dia 8 de setembre per la Diada de Meritxell.

Amb missió transversal, i recollint la voluntat de donar una oferta turística completa, la parròquia d'Encamp també té a disposició dels visitants els quatre itineraris culturals així com les activitats d'estiu, amb les Tardes d'Estiu a Encamp, Tardes d'Estiu al Pas de la Casa i les Nits d'Estiu.

Gràcies a l'oferta i col·laboració dels hotels i restaurants de la parròquia, els visitants comptaran amb descomptes relacionats amb els grans esdeveniments com la Purito i l’Spartan, així com l'habitual restauració d'alta muntanya i cuina d'autor.

Tal com ha explicat el cònsol major, l'objectiu és incrementar un 10% el nombre de visitants a la parròquia per tal d'aconseguir que aquesta afluència repercuteixi favorablement als comerços i les empreses d'Encamp.