Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp mostra una selecció de l'obra recent de l'actori i artista Aleix Albareda

Paisatges dramàtics o sorgits del somni, retrats que critiquen les falses aparences i la hipocresia treballats sobre fusta i a l'oli. Fins a una cinquantena d'obres de petit format, majoritàriament, formen part de la mostra que l'artista Aleix Albareda exposa des d'aquest dimarts a la sala d'exposicions del comú d'Encamp. 'Albareda' és el títol sota el qual s'agrupa la selecció d'obres que l'artista de Solsona ha realitzat personalment per a l'exposició que es podrà veure fins el pròxim 8 de març a la planta baixa de casa comuna.
L'artista, durant la inauguració de l'exposició, aquest dimarts al vespre..
L'artista, durant la inauguració de l'exposició, aquest dimarts al vespre.

La retrospectiva inclou obres de petit format, majoritàriament, i de format mitjà corresponent a quatre sèries pictòriques diferents: 'Twelve.Lace.Skies' i 'Drop, del 2015, 'Duramen's', del 2016, i els més recents, 'Urcs', del 2018, aquests darrers quadres de petit format amb un total de 25 rostres que volen ser una crítica a la hipocresia i a la societat de les aparences i del selfie.

Els paisatges en petit format, de la sèrie 'Urcs' són un altre del eixos de l'exposició amb 25 originals que mostren paisatges onírics, tenyits de dramatisme en alguns casos, amb una perspectiva de l'horitzó que tenen el cel i l'arbre com a elements de referència. Un cel i un arbre sorgits de la interpretació dels cels, arbres i paisatges que l'artista veu i interpreta, però que també imagina. Tres originals de la sèrie 'Twelve.Lace.Skies' mostren els cels que es confonen amb les cenefes de les puntes de coixí i de ganxet de l'àvia, a mode de cortines que fan de teló de fons.

Amb un format una mica més gran, els 'Drops' mostren paisatges i també busts imaginaris que l'artista elabora llençant pintura líquida als rostres, amb un impacte directe sobre l'expressió concebuda inicialment.

L'horari de visita de l'exposició, que romandrà oberta fins el pròxim 8 de març, és de les 8 del matí a les 5 de la tarda, de dilluns a dijous, i de 8 a 3, els divendres. L'entrada és lliure.