Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp inicia una nova edició de les entrevistes literàries amb el novel·lista Joan-Lluís Lluís

· La iniciativa va ser rebuda amb èxit l'any passat i enguany torna amb més sessions per conéixer de prop a escriptors de renom i les seves obres. · Les entrevistes han estat programades pel servei de biblioteques comunals d'Encamp i del Pas de la Casa en col·laboració amb Culturàlia.
Un moment de l'entrevista literària al novel·lista Joan-Lluís Lluís.
Un moment de l'entrevista literària al novel·lista Joan-Lluís Lluís

Encamp 11 d'octubre de 2023.- Encamp ha donat el tret de sortida a una nova edició de les entrevistes literàries. La iniciativa, endegada des del servei de biblioteques comunals d'Encamp i del Pas de la Casa ,  en col·laboració amb Culturària, va ser rebuda amb èxit l'any passat i enguany torna per oferir de nou sessions que permeten apropar els lectors a diferents autors de renom. 

La primera entrevista ha sigut amb el novel·lista Joan-Lluís Lluís, que ha presentat la seva nova obra 'Junil a les terres dels bàrbars', que ha agraït als presents l'assistència i l'interès per l'escriptura, destacant que la novel·la està funcionant molt bé. L'entrevista ha anat a càrrec del comunicòleg Arnau Colominas.

Joan-Lluís Lluís ha manifestat la necessitat de tenir contacte amb els lectors perquè, ha apuntat, li permet entendre el que ha escrit, ja que les interaccions amb el públic proporcionen una interpretació diferent del seu propi text que ell mateix havia passat per alt. Lluís també ha definit la seva novel·la com un regal de la vida, tot comentant el fil narratiu i assenyalant que la seva intenció no era fer una novel·la històrica, sinó apropar-se al poeta Ovidi i el seu exili forçat al mar Negre.

És per aquest motiu que la seva setena obra narra la història de Junil, una noia enamorada dels versos del poeta que viu la llibertat personal a través de la literatura, la qual l'ajuda a superar una realitat desagradable a través d'un viatge per l'imperi romà en què la poesia, la llengua i la traducció són el motor de l'acció.

La següent cita de les entrevistes literàries serà el 9 de novembre, a les 19:00, a la biblioteca comunal del Pas de la Casa amb l'escriptor  Pep Coll, que parlarà de la seva novel·la 'La llarga migdiada de Déu'. L'acte està obert a tothom. 

Serveis relacionats