Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp inaugurarà dijous els nous murals de la Mosquera de Samantha Bosque amb una visita teatralitzada on “els murals cobraran vida”

· Bosque que ha pintat una desena de murals dins de la iniciativa comunal d’embelliment dels nuclis tradicionals, avui ha impartit un taller amb l’Àrea de Jovent, on han pintat el mural de benvinguda · Cada dissabte del mes de setembre, de 12 h a 13 h, es representarà la visita teatralitzada de la mà de l’escola de teatre Entreacte perquè tothom pugui conèixer la història de cadascun dels murals
Encamp inaugurarà dijous els nous murals de la Mosquera de Samantha Bosque amb una visita teatralitzada on “els murals cobraran vida”.

Encamp, 29 d’agost de 2022.- Encamp inaugurarà dijous els nous murals de la Mosquera que ha realitzat la reconeguda muralista Samantha Bosque, la mateixa que va realitzar l’any 2018 el mural que reprodueix l’original Casa Viliella a la plaça Sant Miquel, i que ara després d’uns mesos de treballs ha reproduït a les portes i façanes de la Mosquera instantànies de la vida encampadana de principis del segle XX, gràcies a l’acord entre els veïns i el comú d’Encamp.

El Comú va proposar als veïns una col·laboració per tal d’embellir un dels nuclis tradicionals de la parròquia, de manera que s’ha signat acords amb els propietaris per tal de cedir les façanes, portes o finestres dels habitatges i fer-se càrrec del seu manteniment, un cop el comú realitzés la pintura mural inspirades en fotografies històriques.

Taller infantil amb l’Àrea de Jovent

Samantha Bosque ha creat una desena de murals, des de que va començar el procés creatiu el passat mes de maig fins

avui, que ha impartit un taller infantil de pintura mural amb un dels grups de l’Àrea de Jovent. Els infants, d’entre 8 i 12 anys, han participat a l’activitat pintant el darrer mural de la col·lecció, i que alhora serà, el primer del recorregut ja que és la benvinguda al nucli tradicional amb les lletres de La Mosquera i una clau que simbolitza l’entrada.

Aquest matí la cònsol major, Laura Mas i el conseller de turisme i reactivació econòmica, Nino Marot, juntament amb altres consellers comunals han visitat als infants que realitzaven el taller i els han felicitat ja que han captat ràpidament la tècnica per pintar el mur i en poques hores l’han tingut enllestit.

Nino Marot ha explicat que l’acció que fem amb els infants de la parròquia culmina l’acció d’embelliment de la Mosquera, composada per una desena de murals en col·laboració amb els propietaris per donar un interès cultural al passejar per aquests carrers.

La inauguració dels murals tindrà lloc el proper dijous a les 16 h de la tarda, és oberta a tothom, i consistirà amb una visita guiada i teatralitzada per l’escola de teatre Entreacte, “1900-1950. Els murals que cobren vida” en la que amb un petit reconegut circular amb sortida des de davant de l’oficina de Turisme, es descobriran poc a poc la desena de murals que reprodueixen la quotidianitat de principis del segle XX a Andorra, on s’hi podrà trobar per exemple un síndic, un ball de Festa Major, un paisatge dels Cortals o un Peugeot 201.

Tots els dissabtes del mes de setembre visita guiada i teatralitzada

La visita guiada i teatralitzada del dijous, a càrrec de l’escola de teatre Entreacte, es tornarà a repetir tots els dissabtes al matí del mes de setembre, és a dir els dies 3, 10, 17 i 24, amb quatre passis al dia cada quinze minuts, des de les 12 h a la 13 h del migdia. Caldrà reservar plaça a l’oficina de Turisme trucant al 731 000 o bé per whatsapp al 641 000. El preu de la visita és d’un euro per als adults i gratuïta per als infants.

 

Cartell Visites guiades i teatralitzades setembre 2022