Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp ha donat el tret de sortida al Campionat d'Europa de la Spartan Race

La Spartan Race, la cursa d'obstacles més gran del món, aterra a Andorra amb els millors atletes de resistència pel terreny muntanyenc d'Encamp, on l'estació d'esquí de Grau Roig celebrarà el Campionat Europeu de 2017.
Encamp ha donat el tret de sortida al Campionat d'Europa de la Spartan Race.

La sala de festes i de congressos del Complex d'Encamp ha estat l'escenari aquesta tarda de la zona de Festival de la Spartan Race, on s'han realitzat diferents actes, com un repàs de normes per als esportites Elite, la recollida de dorsals o la roda de premsa i la cerimìnia de benvinguda.

Durant la roda de premsa, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz, ha donat la benvinguda als participants i les seves famílies i ha destacat que 'l'impacte de la cursa està xifrat en més d'un milió d'euros. Tenim contracte de dos anys prorrogarble per un més i la intenció de les dues parts és continuar realitzant coses junts'.

Per la seva banda, el director comercial d'Andorra Turisme, Joaquim Tomàs, ha recalcat que 'Andorra és un país expert en organitzar grans esdeveniments amb gent que al seu torn els organitza magníficament i la Spartan Race ens ajuda a seguir transmetent aquesta imatge'

Per la seva banda, Àngel Sanz, director de Spartan Race d'Espanya, ha comentat que 'amb Spartan i OCR creixent ràpidament a tot Europa i a tot el món, s'ha generat una gran expectació en la cursa d'aquest cap de setmana'. A més, Sanz ha comentat que "aquest cap de setmna veurem als millors esportistes d'aquesta disciplina donar-ho tot per aconseguir el triomf i lluitant contra l'impredictible terreny encampadà, que generarà una emocionant competició a seguir."

Els competidors hauran de superar la modalitat Beast (20+ quilòmetres i 30 obstacles), saltant a través del foc, gatejant sota un filferro espinós i escalant murs. A més, els vencedors tindran aquest any un premi extra: competir pel seu país pel títol continental a la cursa de diumenge.

La competència de dones promet ser molt dura amb la campiona de 2015 i 2016 Zuzana Kocumova (ex esquiadora de fons olímpic) mesurant-se a perfils com lel de la veterana 'Ironman' i 'Xterra' Myriam Guillot-Boisset (França) i la moltes vegades 'finisher' en els podis, Agata Pietroszek (Polònia). Les dues primeres han comentat durant la roda de premsa que esperen una competició molt dura per l'orografia del terreny i que precisament per aquest motiu no es pot parlar de clares favorites.

En la categoria masculina es posarà a prova l'invicte a Espanya amb 12 victòries en 12 proves, Albert Soley (Espanya), que competirà amb el campió mundial Jon Albion, l'italià Eugenio Bianchi, el franc-suís Greggoire Rezzonico i el britànic Conor Hanckoc. El primer i l'últim, també presents a l'acte d'Encamp, han assenyalat que la neu donarà un component afegit a un torneig impressionant, si bé el del Regne Unit ha confessat estar més acostumat a córrer amb fred que molts dels seus competidors.

Més de 4.500 participants obriran la cursa el dissabte amb les modalitats del 'Trifecta Weekend', en format Sprint (5 quilòmetres i més de 20 obstacles), Super (13 quilòmetres i més de 25 obstacles) i Beast. Al costat d'ells, nens a partir de quatre anys disputaran la Spartan Junior.