Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp estrena una nova zona lúdica de 1.500 m2 amb jocs inclusius i intergeneracionals a Sant Miquel

· La nova instal·lació, inclosa en el pla d'embelliment de la parròquia, ha estat dissenyada en tres zones per crear espais per als infants de diferents edats i per a la gent gran · Tota la zona, i fins a la plaça del Consell, està equipada amb WI-FI gratuïta per a ciutadans i visitants
Encamp estrena una nova zona lúdica de 1.500 m2 amb jocs inclusius i intergeneracionals a Sant Miquel.

Encamp, 21 d'abril de 2021.- Encamp estrena una nova zona lúdica al centre d'Encamp d'uns 1500m2 que incorpora jocs inclusius i intergeneracionals, a davant de Cal Notari i a tocar de l'aparcament de Sant Miquel.

El Comú d'Encamp ha realitzat aquesta nova instal·lació en diferents fases per tenir sempre una zona infantil operativa, així l'estiu passat es va posar en funcionament la zona central i ara s'ha completat amb les dues dels extrems.

Aquest nou equipament, inclòs en el pla d'embelliment de la parròquia, és una acció complementària a la  remodelació urbanística de les avingudes i segueix amb la filosofia inicial de tot el projecte de donar prioritat als vianants, així com per seguir mantenint i millorant els espais verds, com a Vila Florida que va esdevenir Encamp, l'any passat.

El parc consta de 3 zones pensades per crear espais adequats a cada edat. S'han delimitat amb elements físics i amb elements visuals, com per exemple les figures d'animals que s'han col·locat a la paret que llinda amb el riu, i que al mateix temps són un reflex de la riquesa i diversitat de fauna que existeix a les muntanyes d'Andorra.

Tres zones per diferents generacions en un únic espai

La primera i més propera a la zona de l'aparcament, ha estat pensada per a infants preferiblement de 1 a 6 anys. S'hi ha instal·lat un balancí, un joc d'equilibri, una caseta accessible i una altra caseta amb tobogan. Les dues casetes incorporen elements sensorials i psicomotrius.

La segona zona està indicada per infants de 3 a 12 anys, on hi ha el castell gegant de fusta de robínia  i un gronxador de 5 seients, que ja estava en funcionament des de l'any passat. En aquesta segona fase, s'hi ha afegit un joc d'equilibri, de la mateixa fusta de robínia, un material molt resistent, sense tractament químic i que s'integra perfectament en l'entorn.

La tercera, és la zona més intergeneracional, on s'han combinat jocs infantils amb elements per a la gent gran. Hi ha dos aparells per exercitar la mobilitat, com per exemple els pedals de cames i el de braços i un joc cognitiu per compartir grans i petits, amb enigmes visuals, matemàtics i lingüístics per treballar la memòria.

Jocs inclusius per crear un espai per a tothom

En aquesta mateixa zona s'hi ha instal·lat tres elements musicals, com per exemple els tubs de sons i els jocs de ressonància. Inclou també un joc giratori i dos jocs inclusius pensants per infants amb mobilitat reduïda, un joc giratori que permet l'accés amb cadira de rodes i un gronxador amb arnés per a infants amb mobilitat reduïda o altres limitacions sensorials. L'esplanada de davant de Cal Notari també incorpora un panell amb l'alfabet en Braille.

Les tres zones compten amb un paviment continu de seguretat realitzat en cautxú. S'ha instal·lat més papereres i bancs, i a la zona dels més petits també s'hi han plantat més arbres per millorar el confort dels usuaris.

El cost d'aquesta instal·lació ha estat de 186.580 euros.

Zona Free Wi-Fi des de l'aparcament de Sant Miquel fins a la plaça del Consell

El Comú ha instal·lat també en aquest espai una zona de connexió wi-fi gratuïta amb l'objectiu de donar servei als ciutadans de la parròquia però també a visitants i turistes. La zona de cobertura va des de l'aparcament de Sant Miquel fins a la plaça del Consell General.

El temps d'utilització s'ha limitat a deu minuts i l'ample de banda a 5MB per evitar un mal ús  del servei. El cost del servei l'assumeix íntegrament el Comú d'Encamp.

El nom de la wifi és WifiEncamp i un cop detectada pel dispositiu s'obrirà el portal de connexió on només caldrà prémer l'opció connectar.