Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp estalviarà 3.336 euros l’any per utilitzar programari lliure en l’aplicació del cadastre

Aquesta setmana es posa en funcionament el nou aplicatiu que proporcionarà més rapidesa, millor presentació i un estalvi a la corporació.
Encamp estalviarà 3.336 euros l’any per utilitzar programari lliure en l’aplicació del cadastre.

La nova aplicació, que estarà operativa a partir d’aquesta setmana, reemplaçarà el sistema WebMap GIS, i suposarà un estalvi de 3.336 euros l’any per al Comú, a més de permetre fer consultes d’una forma més ràpida i senzilla.

El sistema WebMap GIS tenia un cost en llicències de 3.336 euros per any. A partir d’ara, amb la nova aplicació, ja no s’haurà de pagar una despesa anual per la llicència perquè la nova eina de consulta del cadastre s’ha desenvolupat fent servir programari lliure o open source.

La inversió inicial ha estat de 3.500 euros, però d’ara en endavant no caldrà fer front a despeses anuals de manteniment o de pagament de llicències per utilització.

El nou web institucional www.comuencamp.ad també ajudarà a fer les consultes d’una forma més ràpida ja que els servidors del web suporten millor els esforços que requereixen aquestes eines.

Aquest sistema acompanyarà a les aplicacions de consulta de les quals actualment disposa el web institucional del Comú d’Encamp com ara el Cadastre 3D, al qual es pot accedir fàcilment emprant l’eina Google Maps o la informació sobre Toponímia i Creus de Terme.