Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp es converteix en territori ciclista durant el cap de setmana

Per facilitar l’accés dels seguidors de La Purito a la línia de meta, el Funicamp serà gratuït aquest diumenge.
Imatge de l'edició passada.
Imatge de l'edició passada

El cap de setmana de La Purito començarà dissabte, 3 d’agost, amb La Purito Kids, una prova que es realitza en un circuit circular de 700 metres als voltants del parc del Prat Gran d’Encamp i on participaran infants d’entre 5 i 14 anys. La Purito Kids, que arriba a la seva tercera edició, dóna l’oportunitat als més petits a poder participar en una variant de la cursa que realitzen els adults l’endemà amb la marxa cicloturista.

La jornada de dissabte començarà a les 10 hores, després de la tallada de cinta oficial que realitzaran les autoritats comunals i Joaquim “Purito” Rodríguez, amb la cursa dels infantils (13 i 14 anys), que realitzaran 15 voltes. Un cop finalitzada, aniran realitzant-se la resta de carreres en l’ordre següent: prebenjamins (5 i 6 anys), que faran 2 voltes, benjamins (7 i 8 anys) que hauran de cobrir 4 voltes al circuit, principiants (9 i 10 anys) que faran 6 voltes i alevins (11 i 12 anys) separats en dies subcategories, no federats i federats, que realitzaran 8 i 10 voltes. El lliurament de premis, als tres primers infants de cada categoria, està previst cap a les 13 hores.

Talls intermitents a les carreteres durant La Purito Kids

Per a la seguretat dels corredors de La Purito Kids, el comú té previst de realitzar talls intermitents a les carreteres, de les 10 a les 13 hores, que afectaran el carrer de La Molina, les avingudes Príncep Benlloch i de Joan Martí (només en sentit de baixada a Escaldes-Engordany, perquè el carril de pujada estarà obert), als carrers del Solà, del Pedral, de les Arribes, de la Valireta i del Pas de la Casa. Tanmateix, entre cursa i cursa s’obrirà la circulació de vehicles entre 5 i 10 minuts.

El Funicamp serà gratuït per La Purito

Diumenge 4 d’agost serà el torn de la cinquena edició de la marxa cicloturista de La Purito, que compta amb tres recorreguts, de 28, 80 i 145 quilòmetres, amb sortida a Sant julià de Lòria i amb arribada als Cortals d’Encamp.

Amb motiu de l’arribada de la marxa cicloturista als Cortals, el Funicamp realitzarà una jornada de portes obertes amb gratuïtat al giny, per facilitar l’arribada dels familiars i seguidors de la cursa a la línia de meta. A més, s’ampliarà l’horari del giny, que serà de 9 a 20 hores.