Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp clou el vintè Festival de Titelles amb un concert espectacle amb peces de Mozart adaptades pels més petits

· Prop de 800 espectadors ha reunit el Festival durant el quatre dies de durada, tant el les sessions escolars com les els 6 passis per a tots els públics, que ha tingut lloc a Encamp i al Pas de la Casa · 7 companyies diferents han ofert els seus espectacles, la majoria dels quals, no havien estat mai en cartellera a Andorra
Encamp clou el vintè Festival de Titelles amb un concert espectacle amb peces de Mozart adaptades pels més petits.

Encamp, 23 d'octubre de 2022.- Encamp ha clos avui la vintena edició del Festival de Titelles hi ho ha fet amb un concert espectacle amb peces de Mozart arranjades expressament per l’ocasió, amb un quartet de corda damunt de l’escenari que ha acompanyat extraordinàriament els grans personatges, amb màscares, com si de grans titelles es tractessin, representant els contes més populars i coneguts de totes les èpoques explicats pels dos protagonistes de l’obra germans Wolfgang i Nannerl Mozart.

Al finalitzar la representació, que ha rebut els aplaudiments de grans i petits, els assistents han pogut interactuar amb els personatges i descobrir les grans màscares que han donat vida als personatges.

A continuació, a la sala de Congressos del Complex, tots els assistents han participat del taller ofert per Giravolta Titelles, on la companyia Galiot Teatre ha presentat un petit teatre que, amb autòmats i titelles, convidava als assistents a seure i participar dels diferents contes representats d’una forma interactiva. En les escenes de l’espectacle es podies reconèixer de seguida els contes clàssics per excel·lència. La representació ha comptat amb diferents mecanismes construïts amb material reciclat que el mateix públic podia manipular i fer cobrar vida als personatges mentre girava tota l’estructura instal·lada al mig de la sala.

Al Pas de la Casa el Festival ha tancat amb la representació del Ratolí Pérez, de la companyia Tutatis que ha optat per una versió molt participativa del seu espectacle i que ha tingut una molt bona resposta per part del públic.

Durant el cap de setmana les sessions han reunit majoritàriament a públic familiar, L’espectacle de dissabte a Encamp, 'La Jana i els Ossos', del Centre de Titelles de Lleida representava una versió del conte popular 'La Rínxols d'Or'.  L'obra, concretament, evocava una botigueta on es despatxaven contes i on els titelles esdevenen joguines a mans dels seus manipuladors, que basteixen la narració servint-se alhora de les cançons i de les ombres, tot conreant el clima màgic i tendre que tenen les històries pels infants d’arreu.

Al Pas de la Casa ahir va ser el torn de L'Arc de Sant Martí i la Lluna, de la Companyia La mà de l'artista on quatre personatges es troben amb la Lluna que esl explica que volen acomplir un desig només cal que passin per sota l’Arc de Sant Martí dient el desig en veu alta. Però també els aconsella que si aquell desig els canviarà la seva manera de ser, s’ho pensin molt bé.

Sessions escolars amb les ambaixades d’Espanya i França a Andorra

Dijous i divendres amb la col·laboració de les ambaixades de França i Espanya a Andorra es van dur a terme les representacions escolars, on uns 500 infants, dels tres sistemes educatius del país, van participar de l’espectacle Nube Nube de la companyia Periferia Teatro en col·laboració amb l’ambaixada d’Espanya, i de Que deviennent les ballons lâchés dans le ciel? de la companyia Objet Direct, en col·laboració amb l’ambaixada de França.

Un total de set companyies, amb vuit representacions, sis de les quals en català, una en castellà i una en francès han completat el Festival de Titelles d’Encamp i el Pas de la Casa que tanca aquest 2022 la seva vintena edició amb una valoració excel·lent per part del públic.