Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp celebra la sessió tradicional del Pas de la Casa

Majoria i minoria coincideixen en la voluntat política d’habilitar una urna electoral a la localitat.
Encamp celebra la sessió tradicional del Pas de la Casa.

La sessió del Comú d’Encamp d’aquest dijous ha evidenciat la disponibilitat de la corporació de col·locar una urna al Pas de la Casa en les properes eleccions arran de la pregunta del conseller del  Partit Socialdemòcrata, Joan Sans, sobre els calendaris que s’ha marcat la majoria per fer-ho possible. El mateix conseller s’ha posicionat obertament a favor de treballar “des de demà mateix” per activar la logística necessària ja que, analitzant-ne les problemàtiques indicades per la Junta Electoral, el seu partit ja ha decidit donar suport a la iniciativa.

Per la seva banda, la consellera de Socialdemocràcia i Progrés, Eluska Galdós, també s’ha mostrat favorable a la iniciativa tot indicant que en cap cas creu que la logística pugui ser un impediment tot i que “serà complicat per als partits més petits”.

El cònsol major, Jordi Mas, ha posat en relleu que el Comú realitzarà un treball doble: preparar la logística i consultar els veïns del Pas de la Casa. Així, Mas ha indicat que es prepararà tot l’operatiu per fer possible la col·locació d’una mesa electoral al Pas de la Casa. En paral·lel, el cònsol vol informar tots els ciutadans del que podria arribar a implicar, ja que el recompte de vot s’ha de fer in situ i posteriorment unificar l’acta de recompte amb la d’Encamp. Aquests dos factors podrien arribar a donar a conèixer la tendència del vot dels residents al Pas de la Casa, un factor que el cònsol vol compartir amb els veïns per conèixer-ne l’opinió.

La sessió del Comú del Pas de la Casa ha aprovat, amb els vots a favor de la majoria i de la consellera de Socialdemòcrata i Progrés, un suplement de crèdit de 459.088 euros. El conseller del Partit Socialdemòcrata, Joan Sans, ha qualificat la mesura d'electoralista i ha recriminat que aquest import no s’hagués previst durant l’elaboració del pressupost 2015. A més, ha lamentat que aquest import generi més endeutament per al Comú. La consellera Eluska Galdós ha justificat el seu vot favorable valorant que són obres necessàries per a la parròquia. Per la seva banda, el cònsol major ha indicat que el suplement sorgeix dels increments imprevistos en l’execució d’obres i per fer front a actuacions imprevistes com l’arranjament de la carretera de Vila-Beixalís.  La decisió d’afrontar el condicionament d’aquesta via també ha contraposat la postura de majoria i oposició. Aquesta última ha lamentat la manca de previsió del Govern que ha hagut d’assumir el Comú.

Entre els aspectes tractats durant la sessió d’aquest dijous, també hi ha hagut el projecte d’ampliació de la sala de musculació del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. L’oposició ha felicitat el conseller per la decisió de mantenir la sala de gimnàstica artística tot i expressar la seva determinació de trobar un espai alternatiu. Mas ha indicat que estan buscant espais alternatius per a la reestructuració “necessària per resoldre les necessitats dels més de 1.200 usuaris”.

Per la seva banda, Sans ha qüestionat la necessitat d’externalitzar determinats assessoraments fruit de l’acord de la reunió de cònsols argumentant que els Comuns disposen de serveis tècnics suficients per realitzar aquesta tasca. A més, ha preguntat en relació a l’afectació de la nova regulació relativa a la Funció pública i s’ha posat a disposició de la majoria per treballar tècnicament sobre la matèria.

Per últim, el cònsol major ha explicat les últimes novetats en relació a la negociació amb SAETDE. Mas ha indicat que l’últim element a entrar en negociació és la venda del 34,12% de les accions que tenen a la societat. El cònsol ha remarcat que la voluntat del Comú no és vendre, tot i que ha reconegut que aquesta acció podria comportar una inversió important per a la millora de la imatge del peu de pistes del Pas de la Casa. Mas ha indicat que les negociacions impliquen nombrosos punts, entre ells l´ampliació de la concessió o  un augment del cànon que cobra el Comú.