Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp celebra la diada de la Mare de Déu de l'Ecologia

·Una quarantena de persones de totes les edats s'han aplegat a l'oratori del camí de les Pardines ·El comú ha posat un servei de bus gratuït des de la plaça dels Arínsols fins a les Pardines
Encamp celebra la diada de la Mare de Déu de l'Ecologia .

Encamp, 5 de juny de 2021.- Encamp ha celebrat avui dissabte, la diada de la Mare de Déu de l'Ecologia coincidint aquest any, a més a més, amb el dia mundial del medi ambient.

Una quarantena d'encampadans de totes les edats s'han aplegat al camí de les Pardines on es troba l'oratori, on s'ha fet la pregària a la Mare de Déu i l'ofrena floral, i gairebé la meitat hi han acudit amb el servei de bus gratuït ofert pel comú. A l'acte també hi han assistit els consellers del comú Andreu Riba i Esther Vidal, i la missa l'ha oficiat mossèn Elvira.

Tal com ha explicat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, qui ha estat present a la cerimònia religiosa, "tenim moltes coses que agrair; fa un any estàvem començant a desconfinar-nos i no vam poder dur a terme la celebració, però la situació sanitària ha millorat i aquest dissabte sí que podem fer-la". Els actes s'han limitat a la pujada fins a l'oratori i la cerimònia religiosa, i és que la situació sanitària encara no permet activitats com el ball de sardanes o el repartiment de coca als assistents.

Encamp va començar a celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia el 1999, quan es va construir la majòlica que presideix l'oratori i que ofereix una magnífica vista sobre la vall d'Encamp. La ceràmica de la verge és obra de l'artista català Ramon Argilés.

Després que la pandèmia impedís el 2020 fer la cerimònia habitual, enguany els fidels han tornat a les Pardines el primer dissabte del mes de juny per fer la tradicional celebració a l'oratori de la Mare de Déu.