Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp aprova un pressupost bàsic de 23,5 MEUR per al 2016

Els representants del pròxim Comú hauran de disposar de sis mesos per establir la previsió pressupostària i estratègica dels pròxims quatre anys.
Encamp aprova un pressupost bàsic de 23,5 MEUR per al 2016.

El Comú d'Encamp ha aprovat aquest dijous un pressupost de 23,5 milions d'euros per assegurar el funcionament el 2016.  El pressupost aprovat aquest dijous preveu les accions mínimes de manteniment del funcionament del Comú i una partida per a inversió d'aproximadament un milió d'euros. Aquesta operació ha de permetre un superàvit d'uns 10.000 euros.

Tal com han explicat tots els membres del Comú, la intenció és tenir un pressupost estructurat per mantenir el funcionament del Comú però que sigui la nova majoria la que determini com s'inverteix en el primer any de mandat. A més, la propera  majoria comunal s’haurà d’adaptar a les condicions imposades per la llei de sostenibilitat financera i d'estabilitat pressupostària (anomenada regla d’or).

En aquest sentit, els representants del pròxim Comú hauran de disposar de sis mesos per establir la previsió pressupostària i estratègica dels pròxims quatre anys.

En coherència, també s’han aprovat les ordinacions tributàries del 2016 que mantenen tant les taxes, com els impostos i els preus públics de l’any passat.

Coincidint amb la darrera sessió del Consell, els representants del Comú han realitzat un balanç del mandat. El conseller socialdemòcrata, Joan Sans, ha criticat la manca d’inversió durant gran part del mandat així com la pèrdua d’alguns serveis públics. A nivell de funcionament, però, ha assegurat que se sent satisfet d’haver-hi pogut contribuir. A més, ha augurat que en els pròxims anys es podran executar partides d’inversió per al progrés de la parròquia.

El cònsol major, Jordi Mas, ha recordat que han estat quatre anys de treball intensos i difícils, a causa de la complicada situació financera en què es trobava el Comú. Ha destacat que els dos primers anys es va haver de fer una contenció radical de la despesa però que actualment ja s’ha pogut fer inversió. En aquest sentit, s’ha mostrat especialment satisfet d’haver redreçat les finances del Comú, en reduir l'endeutament i eliminar el deute a curt termini.

Per la seva banda, la consellera de Socialdemocràcia i Progrés, Eluska Galdós, ha lamentat la manca d’inversió durant els dos primers anys i ha expressat la seva satisfacció per la tasca feta en el darrer any i mig. A més, ha posat en relleu la bona relació entre majoria i minoria assegurant que Encamp és un exemple en aquest sentit ja que s'ha deixat participar a l'oposició.