Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp aprova el nou Pla d’Ordenació i Urbanisme que aposta per una parròquia de qualitat, sostenible i integrada a l’entorn

El comú d’Encamp ha donat llum verda el Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia d’Encamp. El nou planejament urbanístic veu la llum després d’un procés de revisió exhaustiva de quatre anys que incorpora les observacions de totes aquelles persones que són objecte d’alguna afectació, directa o indirectament, amb la finalitat d’evitar al màxim les al·legacions que es puguin presentar durant el període d’exposició pública. El POUPE ha tirat endavant amb el suport de tots els grups, per assentiment.
La sessió s'ha celebrat a les dependències del comú d'Encamp al Pas de la Casa-.
La sessió s'ha celebrat a les dependències del comú d'Encamp al Pas de la Casa-

Les bases del nou planejament urbanístic projecten una parròquia amb espais de qualitat i amb un model de creixement sostenible i integrat a l’entorn. Les principals millores es centren en una simplificació de les ordinacions i la incorporació de les demandes plantejades des de la Taula Transversal per a la Millora de l’Oci Nocturn, que suposarà el desplaçament dels locals d’oci nocturn fora de la trama urbana. La normativa preveu aquest tipus d’activitats a la zona de FEDA, en el cas d’Encamp, i a la part baixa del Pas de la Casa, a la sortida del túnel.

Tanmateix, el nou pla urbanístic també contempla les línies estratègiques del Pla director de reactivació econòmica que recomanava, precisament, una normativa més senzilla, unes construccions de qualitat i un creixement respectuós amb el medi ambient. En el seu conjunt, el POUPE manté el nivell d’edificabilitat inicial.