Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp acull la celebració de la IX Diada dels Agents de Circulació

Encamp ha acollit aquest dissabte la celebració de la Diada dels Agents de Circulació Comunals. La jornada s'ha iniciat amb una missa a l’església de Santa Eulàlia i tot seguit els agents, acompanyats per cònsols i autoritats de totes les parròquies, s’han dirigit a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp on han pogut escoltar els parlaments de les diverses autoritats del país.
Encamp acull la celebració de la IX Diada dels Agents de Circulació.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha estat l’encarregat d’agrair la tasca dels agents de circulació en nom de les autoritats presents i ha lloat en especial la vocació de servei que tenen totes aquestes persones que dediquen la seva feina a ajudar els ciutadans. En aquest sentit, Mas ha destacat que els agents de circulació són dels representants dels comuns “més propers al ciutadà” i que desenvolupen una tasca diària molt rellevant. Mas ha reivindicat la importància de la feina diària indicant que va més enllà de millorar la mobilitat, ja que sovint fan de transmissors de les inquietuds i necessitats dels ciutadans cap a les administracions. Mas s’ha mostrat orgullós d’acollir els agents en la seva diada.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha fet balanç de la feina portada a terme per la Comissió Interparroquial de la qual n’és presidenta. En l’últim any s’ha redactat la Guia de la Uniformitat dels Agents de circulació comunals. Aquest element unifica, entre altres, l’uniforme i el material tenint en compte les circumstàncies de cada parròquia com són les baixes temperatures que es poden trobar els agents segons la localització.

Una altra qüestió que s’ha treballat conjuntament amb la reunió de cònsols i amb el Govern és la d’instaurar un sistema que permeti garantir la comunicació entre els agents de circulació i protecció civil en supòsits de catàstrofe.

La cònsol ha recordat que als Comuns es treballa per unir esforços i optimitzar els recursos de què disposen. Per aquest motiu s’han signat diferents convenis de col·laboració perquè els agents de circulació puguin prestar el servei en una parròquia que no és la pròpia per a una tasca o un esdeveniment puntual. Tot i això, Ferrer ha indicat que als responsables comunals els preocupa la situació jurídica en la qual resten els agents desplaçats.

En aquest sentit, el Govern i els Comuns han indicat que hi seguiran treballant, alhora que s'està elaborant un Reglament de procediments de selecció d’agents de circulació comunals, tant per accedir a l’escala bàsica com a l’escala tècnica o a l’escala superior.

Ferrer ha assegurat que queda molta feina per fer i ha reiterat el compromís per seguir treballant per garantir una bona seguretat ciutadana i, alhora, unes bones condicions de treball per a totes aquelles persones que es dediquen a aquesta  tasca en benefici del servei públic i al servei de la ciutadania.

Per la seva banda, Xavier Esport, ministre de Justícia i d'Interior ha recalcat que els ciutadans perceben els serveis de circulació com a instruments útils i necessaris per al ciutadà. Espot ha dit que les tres premisses que guien els agents de circulacio són proximitat, interès nacional i vocació de servei, i ha agraït la feina realitzada per tots ells.

L’acte ha conclòs a la sala de congressos on els assistents han gaudit d’un aperitiu.