Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants prenen la paraula

Encamp constitueix el Consell d'Infants amb la voluntat d'escoltar la veu dels més petits
Els infants prenen la paraula.

El Comú d’Encamp ha posat en marxa aquest dimecres al matí el Consell d’Infants per al curs 2016-17. Així, el cònsol major, Jordi Torres, ha rebut els infants de les escoles d’Encamp i el Pas de la Casa. La sessió, que s’ha celebrat a la sala del Consell del Comú, ha servit per constituir el Consell d’Infants. Així, Torres ha nomenat consellers infantils un total de 12 infants; dels quals 6 són representants de l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança d’Encamp, 4 de l’Escola Francesa d’Encamp i 2 de l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança del Pas de la Casa.

El cònsol major, Jordi Torres, ha manifestat que constituir aquest consell era una iniciativa que feia temps que es volia materialitzar ja que "era necessari", tot i que fins ara ja hi havia "una relació" amb els infants, perquè, per exemple, "cada dos o tres mesos" els més petits de la parròquia visitaven el Comú i ja es prenia nota de les seves demandes.

El Consell d’Infants és un òrgan participatiu que dóna als infants dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Consell de Comú les seves propostes amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de la població. Per tal d’exposar les idees, els infants d’entre 9 i 12 anys estan organitzats en comissions de treball.

Durant la sessió constitutiva del Consell d’Infants s’ha nomenat els consellers del curs entrant i s’ha presentat el calendari de reunions. A més, la directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, ha remarcat que els consells d'infants és un dels projectes als quals l'ONG té "més estima" ja que és una eina perquè puguin exercir els seus drets. Així, ha recordat que la Convenció sobre els drets de l'infant contempla el dret a la participació i a ser escoltats, que es poden materialitzar a través d'aquests consells.

En la roda de premsa que han ofert els representants dels infants un cop acabat l'acte de constitució, Jan Torres ha remarcat que està "molt orgullós" de poder representar la seva escola ja que el que li "agrada és que la gent es trobi millor al lloc on viu". De la seva banda, el representant de l'Escola Andorrana d'Encamp, Diego Rodríguez, diu que es va quedar "de pedra" quan li van comunicar però que quan va saber que era per "millorar la situació dels infants a Encamp" va dir de seguida que sí. A l'últim, el representant de l'Escola Andorrana del Pas de la Casa, Duarte Simoes, ha dit que la seva intenció és millorar "les coses al Pas de la Casa" ja que a "Encamp hi ha més coses que al Pas".