Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els hortolans reben les claus i els contractes dels Horts de Terres Primeres

Les parcel·les seran conreades d’abril a novembre
Els hortolans reben les claus i els contractes dels Horts de Terres Primeres.

La sala de Consell de Comú d'Encamp ha estat l'escenari, aquest dijous, del lliurament de les claus i dels contractes de les parcel·les dels horts de la gent gran situats a Terres Primeres. L’acte ha estat encapçalat pels cònsols d’Encamp, Jordi Torres i Esther París, pel conseller Joan Sans i per la directora del projecte dels horts de la Fundació Julià Reig, Ester Segura.

Enguany s’han concedit un total de 41 parcel·les (2 més que en l’edició anterior), havent resolt així 41 de les 46 demandes realitzades. Pel que fa als hortolans, aquesta edició n’hi ha 10 de nous.

El cònsol major, Jordi Torres, ha desitjat a tots els hortolans una bona collita i els ha encoratjat a retrobar-se l'any vinent amb les mateixes ganes que enguany. A més, el cònsol ha indicat que els hortolans podran començar a treballar a partir de l’1 de maig.

Torres ha comentat que l’any vinent ‘la voluntat del Comú és poder ampliar les parcel·les per intentar donar servei a totes les demandes formulades, i no haver de deixar a cap padrí fora d’aquesta activitat’

Per cloure l’acte s'ha ofert un berenar a tots els assistents.

Els projecte dels horts

L'any 2006 es va posar en marxar el projecte amb un total de 17 parcel·les i actualment es disposa de 41 horts, d'uns 50 metres quadrats, que són cedits per a l'ús personal.

Aquesta iniciativa va néixer de la mà de la Fundació Julià Reig i gràcies a la cessió de terreny per part de la senyora Maria Moles de Casa Sant Antoni,  amb la finalitat de cedir un espai on la gent gran pogués realitzar una activitat a l’aire lliure que els permetés incentivar la comunicació i les relacions socials entre els hortolans i hortolanes, així com millorar la seva qualitat de vida guanyant en autonomia a través d’una activitat física senzilla i útil.