Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cònsols d'Encamp es reuneixen amb el cap de Govern i la secretària d'estat de Relacions Institucionals

Martí i Torres destaquen la necessitat de fer un sobreesforç comú en la gestió dels recursos.
Els cònsols d'Encamp es reuneixen amb el cap de Govern i la secretària d'estat de Relacions Institucionals.

Els cònsols d’Encamp, Jordi Torres i Esther París, han rebut aquest dimarts el cap de Govern, Antoni Martí, i la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, en la quarta visita a les parròquies per tractar les qüestions de les competències i les transferències. Durant la reunió, s’ha posat de manifest la necessitat de fer un sobreesforç en la gestió de les finances que sigui comú tant per part del Govern com per part dels comuns.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha manifestat la plena disposició per treballar en la definició de les competències i transferències i ha remarcat que “entenem la situació complicada que viu el Govern a nivell de tresoreria i que els comuns haurem de fer un esforç i estrènyer el cinturó” tot mantenint els serveis de la parròquia. En aquest mateix sentit, el cap de Govern, Antoni Martí, ha indicat que “no estem segurs que els ingressos es mantinguin i per tant hem de fer un sobreesforç de gestió i ha de ser compartit”.

Pel que fa a la congelació de les transferències en els 54,6 milions d’euros, el cap de Govern ha avançat que en cas que no s’assoleixi un acord de transferències aquest any es podria haver de mantenir la mateixa quantitat. Així, el cònsol major d’Encamp ha expressat la màxima voluntat d’arribar a una entesa i ha indicat que “les transferències són imprescindibles i necessàries per als comuns” i que els 54,6 milions és una xifra “amb la que ens trobem còmodes i anem reduint endeutament, i per tant podem fer front a inversions i podem oferir els serveis que oferim als ciutadans”. Per aquest motiu ha indicat que la quantitat no hauria de variar gaire, tot i que pugui quedar una mica per sobre o per sota, però que es podrà redefinir la distribució en funció dels ingressos i despeses de cada Comú.

Quant a les competències, el cap de Govern ha insistit en el fet que clarificar-les evitarà que hi hagi greuges comparatius entre parròquies per interpretacions diferents al llarg dels anys. Entre les qüestions destacades, Martí ha parlat de clarificar les competències en quant al manteniment de carreteres. A més, ha recordat la voluntat de legislar la cessió gratuïta de terrenys per a infraestructures sensibles.