Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els comuns engeguen una campanya de sensibilització dirigida als propietaris de gossos

Els comuns del Principat d'Andorra han engegat una campanya de sensibilització dirigida als propietaris de gossos, per tal que respectin les normes bàsiques de convivència que fixa l'Ordinació d'inspecció i control de la tinença d'animals de companyia.
Els comuns engeguen una campanya de sensibilització dirigida als propietaris de gossos.

La campanya, sota el lema "Oh! Merda!", incideix en el fet que no recollir els excrements dels gossos de la via pública pot sortir molt car als propietarsi amb sancions que van dels 60 fins als 300 euros. De fet, la presència d'excrements i orins a la via pública és una de les principals preocupacions dels comuns que amb aquesta nova campanya volen sensibilitzar els propietaris dels animals de la necessitat de respectar i mantenir nets els espais públics.

Cal assenyalar que tots els comuns han fet esforços en aquests darrers anys amb la instal·lació d'expendendors de bosses per facilitar la recollida d'excrements canins, així com l'habilitació de pipi cans.

La iniciativa inclou diverses accions, entre les quals la distribució de material gràfic a tots els espais comunals i a les persones que passegin amb gos i la comunicació a les xarxes socials. Es preveu que la campanya tingui una durada d'un mes i s'iniciarà a principis del mes d'abril.

De la mateixa manera, també es vol recordar als propietaris de gossos que a la via pública s'ha de protar sempre lligats i amb morrió si és perillós, no poden entrar a les zones de jocs infantils o àrees de gesta. D'altra banda, és obligatòria la seva identificació permanent mitjançant el xip, així com donar-li atenció veterinària adient.