Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El VII Premi de narrativa fantàstica i de terror premia vuit participants

El Comú d’Encamp ha lliurat aquest dimarts al vespre els guardons del VII Premi de narrativa fantàstica i de terror
El VII Premi de narrativa fantàstica i de terror premia vuit participants.

Enguany al VII Premi de narrativa fantàstica i de terror, organitzat per les dues biblioteques comunals, hi han participat un total de 71 persones, entre les obres presentades de la modalitat escrita i audiovisual. Els membres del jurat i els escriptors professionals Care Santos i Iñaki Rubio han determinat que en aquesta ocasió s’havien de donar cinc premis i dos accèssits.

En la modalitat escrita de la categoria infantil -de 6 a 11 anys- s’han presentat dues obres i  el guanyador d’aquesta categoria ha estat, Lluís Andrés Wang, premiat amb un lot de llibres pel conte Llum i foscor. El segon premi en la categoria d'infants ha quedat desert. El certamen també acollia la categoria juvenil -entre 12 i 16 anys- i en total s’hi han presentat 26 obres. La primera classificada, Èlia Soler amb el conte Vuit, ha estat gratificada amb un IPAD Mini i un lot de llibres i, a Elena Martin, que ha quedat segona amb Viatge al centre de l’ordinador, se li ha fet entrega d’un lector de llibres digitals (‘e-book’) i un lot de llibres. En aquesta categoria s’ha donat un accèssit a Clàudia Lucendo pel conte Fins a l’eternitat. Finalment, en la categoria d’adults -a partir de 17 anys-, s’han presentat 39 obres i una d’elles ha estat eliminada per plagi. Així, s’ha premiat com a guanyador a Manel Gibert per Dia de difunts, amb un guardó de 400 euros, i amb un segon premi de 250 euros per a Albert Ruiz amb l’obra Vida i mort d’en Marçal Raventós. En aquesta categoria, també s’ha donat un accèssit pel conte Saint Cebrià de Tuhir de Pere Miquel.  Pel que fa a la modalitat de vídeo, s’ha guardonat amb 350 euros al curt Mai provoquis, de Jordan Macia.

Les obres han estat publicades a la web i a banda de ser valorades pels membres del jurat també les ha pogut valorar tothom qui ho ha desitjat. De fet, la participació de votants per la web ha estat molt alta, amb gairebé 1.300 vots. A les xarxes socials també se n’ha parlat i tant els participants al premi com els votants han pogut interactuar i comentar les obres. A Youtube s’ha registrat més d’un miler de visualitzacions.

Com a novetat d’enguany, a banda de poder participar-hi les persones residents al Principat, també han pogut participar-hi els residents de les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell.