Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TIM Andorra arriba aquest cap de setmana amb 167 equips en joc

El TIM Andorra és una de les sis competicions reconegudes per la FIBA a Europa
El TIM Andorra arriba aquest cap de setmana amb 167 equips en joc.

El Comú d'Encamp ha estat l'escenari, aquest matí, de la presentació de la competició de bàsquet de base TIM Andorra, que arriba a la seva onzena edició aquest cap de setmana, 28 i 29 d’abril, a una dotzena d’instal·lacions esportives de tot el país. Hi participen 167 equips, amb 1.873 participants. A més, entre participants i organització s’hi sumen 1.897 persones més; en total, 3.770 persones comptabilitzades per l’organització que representaran 7.388 pernoctacions en els hotels del país. El director general de MATE S. A. U.,  Manel Casas, organitzador de la competició, ha destacat que és un torneig únic per la gran quantitat de gent que mou, i que és el més gran de les seves característiques del sud d’Europa.

El TIM Andorra és un torneig de bàsquet per a jugadors de base i, per tant, els valors que transmet l’esport van per sobre de la competició, segons ha subratllat el director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet, Jaume Tomàs. D’Andorra hi participaran uns vuit equips, formats per entre 10 i 14 jugadors, ja que es vol donar l’oportunitat al màxim de jugadors.

Aquest cap de setmana se celebraran els tornejos de les categories de premini, mini, preinfantil i infantil, femení i masculí, per a joves de 9 a 13 anys. Andorra Telecom s’encarrega dels marcadors i de connectar simultàniament les onze instal·lacions perquè tots els equips estiguin al corrent dels resultats de la resta de partits (se’n jugaran fins a 21 alhora), ha explicat la responsable de Responsabilitat Social Corporativa de la companyia de telecomunicacions, Inés Martí. Les finals es jugaran al Poliesportiu d’Andorra, just l’endemà del partit entre el BC MoraBanc i el Monbus Obradoiro.

Tot i que l’esdeveniment es juga a tot el país, el comú d’Encamp és enguany el que hi col·labora més (el pes dels comuns és rotatori). El cònsol major, Jordi Torres, s’ha mostrat molt satisfet del torneig i n’ha felicitat l’organització, i ha explicat que 'tornejos d'aquestes característiques refermen Encamp com a parròquia que aposta pel turisme esportiu, consolidant les nostres instal·lacions com a referents per a acollir i realitzar esdeveniments grans'.