Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El taller d’observació del cel aplega una trentena de persones

Tant el documental en 3D com l'observació al Prat Gran satisfan els assistents
Els assistents, mirant el documental en 3D.
Els assistents, mirant el documental en 3D

El taller d’observació del cel, celebrat aquest dimarts a la tarda a la Biblioteca Comunal d’Encamp, va aplegar una trentena de persones d’edats molt variades. Tant infants com adults van gaudir de l’activitat, que va començar amb la visualització d’un documental de fotografies reals en 3D per passar posteriorment a l’observació del cel al Prat Gran.

L’astrònom Joan Pujol va ser l’encarregat de conduir totes les explicacions. En el cas del documental, d’una hora de durada, el divulgador del Parc Astronòmic del Montsec va parlar del sistema solar i de la formació dels estels.

Un cop el cel es va aclarir i es va poder dur a terme l’observació real, els assistents van contemplar els planetes i les constel·lacions a través de dos telescopis, un d'ells amb sensor per tal de poder seguir el moviment dels astres automàticament.

Els participants es van mostrar satisfets per l’experiència i van ser molt actius al llarg de l’activitat, formulant diverses preguntes i comentant un bon grapat de curiositats amb l’astrònom Joan Pujol.

Avui dimecres continuen les observacions amb els escolars del Pas de la Casa, que han analitzat el sol aquest migdia, i ja a les 21 hores es repetirà l’observació del cel a peu de pistes del Pas de la Casa.