Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pas de la Casa acollirà la primera concentració mototurística 'Marmotes' el 14, 15 i 16 de setembre de 2023

· L'esdeveniment preveu comptar amb 2.500 inscrits i acollirà shows d'acrobàcies, concerts, desfilades, premis i un dinar popular. · La iniciativa s'emmarca en del Pla Estratègic del Turisme de Compres del Govern d'Andorra i el Pla de dinamització econòmica del comú d'Encamp.
Presentació de la concentració mototurística 'Marmotes'..
Presentació de la concentració mototurística 'Marmotes'.

El Pas de la Casa, 14 de novembre de 2022.- El Pas de la Casa serà la parròquia amfitriona de la primera concentració mototurísica 'Marmotes'. L'esdeveniment tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de setembre de l'any 2023 i acollirà shows d'acrobàcies, concerts, desfilades, premis i un dinar popular, entre altres activitats. La iniciativa s'emmarca en el Pla Estratègic del Turisme de Compres impulsat pel ministeri de Presidència, Economia i Empresa del Govern d'Andorra i el Pla de dinamització econòmica del comú d'Encamp.

La presentació de la concentració, que ha tingut lloc aquest matí al Pas de la Casa, ha comptat amb la presència de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, el conseller de Turisme i Reactivació econòmica d'Encamp, Nino Marot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el director del Circuit del Pas de la Casa, Àlex Bercianos.

La cònsol major ha destacat que s’ha "buscat una data que permeti desestacionalitzar les activitats de la parròquia i atraure turistes i clients en un mes amb afluència més baixa”. A més, s'espera que la celebració d’un esdeveniment així comportarà un augment significatiu de les reserves hoteleres.

D'altra banda, el ministre ha explicat que després de realitzar diverses reunions i presentacions amb el sector comercial de la població, es va identificar les botigues de complements i equipament per a la moto com un dels sectors a potenciar. A partir d’aquesta constatació, ha prosseguit el ministre, “va sorgir la idea d’organitzar un esdeveniment vinculat al món de la moto, una concentració mototurística, que pot aportar tant impacte econòmic com mediàtic”.

 

Programa de Marmotes 2023

La primera edició de l'esdeveniment es concentrarà al Pas de la Casa i tindrà algunes activitats al nucli urbà d'Encamp. La concentració tindrà una durada de tres dies: el divendres hi haurà la cerimònia de benvinguda, shows d’acrobàcies al Circuit Andorra Pas de la Casa i un concert nocturn. El dissabte hi haurà una passejada amb motos per tot el país, una desfilada de banderes, un dinar popular a Encamp, entrevistes a pilots professionals i una desfilada de torxes nocturnes fins al Pas de la Casa. Diumenge es farà el lliurament de premis i la cloenda.

La voluntat de l’organització, el Govern i el comú és que, coincidint amb la concentració, les botigues especialitzades de la parròquia i del país puguin també muntar una zona de marxandatge i oferir els seus productes als assistents.

 

Previsió d'acollir 2.500 inscrits i agermanament amb Pingüinos

L'objectiu de la primera edició de la concentració és aconseguir una xifra de participants significativa que n’asseguri l’èxit, amb una expectativa de 2.500 inscrits, i comptar amb el suport d’algun organitzador que tingui experiència en aquest camp. En aquest sentit, Gallardo ha afirmat que es va decidir “associar-nos amb Pingüinos, la concentració hivernal més important del sud d’Europa, amb 40 anys d’història a Valladolid i 30.000 participants cada any”.

L’esdeveniment l’organitzarà Esponsorama, l’empresa que gestiona el Circuit Andorra Pas de la Casa, però la promoció i la venda d’entrades es farà conjuntament amb Pingüinos per aprofitar la seva xarxa d’usuaris i la seva experiència.

Pel que fa al finançament del projecte, el Govern d'Andorra farà una aportació de 75.000 euros i el comú d'Encamp n'aportarà 50.000.