Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp acollirà la Purito Kids i l'arribada de La Purito Andorra 2024 els pròxims dies 10 i 11 d'agost

· La marxa cicloturista tindrà el gran repte de fer pujada als sis ports dins del seu recorregut: La Rabassa-La Peguera, el Coll de la Gallina, la Comella, la Collada de Beixalís, el Coll d'Ordino i els Cortals d'Encamp amb 115 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell. · Oscar Freire serà el convidat de luxe d'aquest any.
La foto de família de la presentació de la 8a edició de La Purito Andorra..
La foto de família de la presentació de la 8a edició de La Purito Andorra.

El pròxim dia 11 d’agost se celebrarà La Purito Andorra 2024, que enguany arriba a la seva 8a edició. El gran repte de la marxa serà, un cop més, fer pujada als sis ports dins del seu recorregut (La Rabassa-La Peguera, el Coll de la Gallina, la Comella, la Collada de Beixalís, el Coll d'Ordino i els Cortals d'Encamp), amb un total de 115 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell. En aquesta edició, se seguirà el mateix recorregut de l’any passat en la distància més llarga.

La sortida es mantindrà a Sant Julià de Lòria, i l’arribada serà, com els darrers anys, als Cortals d’Encamp. Això sí, la festa posterior es farà al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. A més, la parròquia tornarà a acollir el dissabte 10 d’agost la gimcana infantil, la Purito Kids, que tindrà lloc al Parc de l’Ossa. Paral·lelament, el mateix dissabte, a Sant Julià, hi haurà la Fira a la plaça de la Germandat amb l’entrega dels dorsals durant tot el dia a la casa comuna.

Com a novetat d'enguany, l'organització ha confirmat la participació d'Oscar Freire com a convidat de luxe. L’exciclista càntabre ha estat tres vegades campió mundial de ciclisme en ruta, ha corregut en tres olimpíades, a més de guanyar nombrosos premis i curses.

Durant la presentació de la marxa, l'organitzador principal de la cursa, Joaquim 'Purito' Rodríguez, ha manifestat que “estem molt contents perquè els participants sumen 18 països de 3 continents, i estem molt il·lusionats perquè arribi el cap de setmana del 10 i 11 d’agost”. Purito ha afegit que «el treball d’aquests anys, està dia a dia situant Andorra en el mapa com a un país del ciclista». També ha comentat quin és el tarannà de la marxa que va iniciar el 2015 amb caràcter festiu, assenyalant que "volem que la gent gaudeixi dels ports i d’Andorra durant la setmana i que tothom acabi la Purito cansat al mateix temps que molt satisfets per haver aconseguit el repte".

Al seu torn, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha explicat que La Purito Andorra "ja és una de les proves de referència en el món del ciclisme que permet millorar el posicionament del Principat com a destí de muntanya i esport. A més, afavoreix que s'incrementi l'ocupació hotelera durant la setmana i la despesa turística al país".

Serveis relacionats