Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El guitarrista David Font actuarà a Casa Cristo la nit dels museus per fer “viatjar en el temps” els visitants

· Hi haurà tres visites musicades a la llum de les espelmes, sota reserva prèvia, a les 20:00, les 20:45 i les 21:30 h el dissabte 18 de maig. · Font interpretarà peces de música tradicional dels Pirineus de finals del segle XIX i principis del XX, èpoques coetànies del museu
El cartell de l'esdeveniment que tindrà lloc al museu Casa Cristo..
El cartell de l'esdeveniment que tindrà lloc al museu Casa Cristo.

El guitarrista David Font actuarà al museu Casa Cristo durant les tres visites que s’han programat per celebrar el Dia internacional dels museus i la Nit dels museus amb l’objectiu de fer “viatjar en el temps” els visitants a través d’una experiència sensorial.   

Les tres visites especials amb motiu del Dia internacional dels museus seran musicades i amb la llum de les espelmes per acompanyar el visitant. Les visites seran a  les 20:00, les 20:45 i les 21:30 h del dissabte 18 de maig, tindran una durada de 40 minuts i finalitzaran amb un tast de coca de pa i vi ranci.  

La iniciativa pretén obrir les portes dels museus i fer difusió del patrimoni cultural i etnogràfic de la parròquia d’una manera original i atractiva, més lúdica i oberta a un públic molt més ampli. La proposta d’aquest 2024 per part del comú d’Encamp és traslladar el visitant a l’època original del museu, a través dels sentits, destacant l’oïda amb la música, la vista amb les espelmes i el gust amb el tast de productes típics d’aquella època.  

Durant tota la jornada hi haurà portes obertes dels museus a tot Andorra, impulsat per la Taula de Museus, i per tant Museu Casa Cristo se suma a aquesta iniciativa amb visites i entrada gratuïta durant tot el dia i els tres passis especials musicats i amb llum de candela al vespre.  

El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans “obrim les portes de Casa Cristo amb una activitat que combina cultura i una experiència sensorial per fer viatjar als visitants en el temps, encara que sigui per uns moments”. I ha afegit “aquestes iniciatives ajuden a difondre el patrimoni i que la ciutadania aposti per conservar-lo, perquè el viuen en primera persona”. 

Font interpretarà diverses peces de música tradicional de finals del segle XIX i principis del XX, amb la idea de transportar el visitant a l’època de construcció del museu i fer-ho a través de la música que s’escoltava i es ballava en aquella època a tot el Pirineu. 

L’entrada és gratuïta, però cal reserva obligatòria, ja que l’aforament és limitat. Es pot reservar trucant al +376 833 551, o bé enviant un correu a casacristo@encamp.ad o bé per WhatsApp al 611 425.  

David Font és un guitarrista andorrà de música clàssica, però en constant investigació de la música popular andorrana i del Pirineu i en projectes etnogràfics al voltant de la música i combinats amb la nova creació musical. És professor des de fa molts anys, i des del 2019 ensenya a l’institut de música d’Andorra la Vella.  

Visita nocturna Casa Cristo

Serveis relacionats