Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern i el comú d’Encamp es troben amb la patronal i les organitzacions empresarials per tractar les conseqüències del tancament de la carretera que connecta amb França

El Govern i el Comú han mostrat la seva voluntat d'actuar coordinadament per tal de prendre mesures davant la situació de tancament de la carretera que connecta amb França.
FOTO: Servei fotogràfic Govern d'Andorra.
FOTO: Servei fotogràfic Govern d'Andorra

El cap de Govern en funcions, Antoni Martí, els ministres en funcions de Finances, d'Economia i Ordenament Territorial i d'Afers Exteriors, Jordi Cinca, Gilbert Saboya i Maria Ubach i el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz, s'han reunit amb els presidents de la Confederació Empresarial andorrana, Gerard Cadena i el president de la Cambra de Comerç i Serveis d'Andorra, Miquel Armengol, així com amb altres representants de la patronal i de les organitzacions empresarials, que els han fet el retorn de les trobades mantingudes amb representants del sector comercial i hoteler, així com amb veïns i treballadors del Pas de la Casa.

Durant la reunió, els representants dels sectors han exposat diferents propostes per minimitzar l'impacte econòmic que està afectant sobretot al Pas de la Casa pel tancament de la RN22. S'han analitzat les conseqüències derivades de la falta de visitants en aquesta localitat i els efectes que està tenint per a empresaris i treballadors.

El cap de Govern en funcions ha informat que les propostes es tractaran demà en un Consell de Ministres extraordinari previst per al matí. Martí ha mostrat la seva voluntat d'analitzar totes les possibilitats i agilitzar els tràmits, tenint en compte que les mesures que s'hagin de determinar per llei s'hauran de posposar a la formació del nou Govern.

Per la seva banda, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha informat que divendres passat es va reunir amb tots els consellers de Comú en una trobada on es va avaluar la situació provocada pel tall de la RN22 a la vila del Pas de la Casa. Tanmateix es van tractar les possibles mesures que es prendran a través de l'administració comunal, que es preveuen tenir concretades la setmana vinent.

Antoni Martí, Gilbert Saboya i el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, tenen previst fer una visita d'obres coordinada amb les autoritats franceses demà al migdia per avaluar l'evolució dels treballs.