Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Funicamp registra 5.000 usuaris més durant l’estiu respecte al 2015

Com ja és habitual, durant l’estiu el Funicamp obre les portes a la riquesa i a la història de l’entorn i el paisatge pirinenc. Enguany el giny ha estat obert del 23 de juliol a l’11 de setembre i es van registrar 5.000 usuaris més respecte a l’any passat.
Funicamp Encamp.
Funicamp Encamp

Així, les dades d’afluència han estat molt positives, ja que el nombre d’assistents s’ha incrementat en un 30%, arribant als 21.407 usuaris en total. Durant l’estiu del 2015 se’n van comptabilitzar 16.358.

El conseller de Joventut, Esport i Turisme, Xavier Fernàndez, ha destacat que les dades d’aquest estiu són “molt positives, ja que mostren una línia de creixement i ens animen a seguir treballant per millorar i diversificar la nostra oferta turística”.

Durant la temporada es van celebrar dues jornades de portes obertes i els usuaris van poder gaudir de les instal·lacions sense cost, coincidint amb la marxa cicloturista de La Purito i el Dia de Meritxell. Tot i això, segons les dades registrades, el dia de màxima afluència de visitants va ser el 14 d’agost, registrant gairebé 4.000 usuaris. Pel que fa a la mitjana d’usuaris diària ha estat de 437 persones.

Els usuaris que utilitzen el giny acostumen a fer excursions per la zona o bé a peu o bé en 4x4. Pel que fa a les xifres de les diverses activitats proposades, l’excursió amb 4x4 que va des de Solanelles a Cubil ha estat la que ha incrementat el nombre d’usuaris de forma destacable. El seu creixement ha estat d’un 231%, passant dels 664 usuaris del 2015 als 2.199 d’enguany.

A més, durant l’estiu, Encamp ha acollit grans esdeveniments esportius com la marxa cicloturista de La Purito, que va comptar amb 2.147 participants, que a més, aquest any ha introduït una cronoescalada des d’Encamp fins als Cortals. També s’ha celebrat la fira de 4x4 Overland, que ha registrat un total de 3.000 persones, segons dades de l’organització,  i la primera edició de la Reebok Spartan Race d’Encamp amb 2.208 inscrits.