Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Titelles esgota les entrades en tots els seus espectacles d’Encamp i el Pas de la Casa

· Quatre espectacles, amb la capacitat limitada al 30%, i organitzades les localitats per unitats familiars. · El Comú ja té la mirada posada en el festival de l'any vinent amb la intenció d'incrementar les activitats per al públic infantil
Representació de l'espectacle de titelles "el Monstre de Colors".
Representació de l'espectacle de titelles "el Monstre de Colors"

Dilluns 19 d'octubre de 2020.- El Festival de Titelles, d'Encamp i el Pas de la Casa, d'aquest cap de setmana tanca amb un balanç molt positiu tot i el context de la pandèmia. Les entrades s'han esgotat per als quatre espectacles, i les mesures de seguretat per la prevenció de la COVID19, només permetien un aforament limitat al 30%, 120 localitats a Encamp i 45 al Pas de la Casa.

El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz ha manifestat que "els més petits són dels més perjudicats per les restriccions de la pandèmia i per això programar aquest tipus d'activitats pensem que pot ajudar", el conseller també ha afegit que "amb una mica d'esforç i adaptació per complir amb les mesures de seguretat aprovades al Protocol és possible impulsar la cultura amb seguretat".

El Festival arrencava dissabte amb l'obra "Klé" de Teia Moner a la sala de festes del Complex d'Encamp i "On vas, Moby Dick?" del Centre de Titelles de Lleida, a la sala de festes del Pas de la Casa, que incloïa el format audiovisual combinat amb música i titelles.

L'obra Klé, dirigida per Teia Moner i representada per la companyia Addaura Teatre va il·luminar la sala amb un espectacle inspirat en la vida i obra de l'artista suís Paul Klee.

L'espectacle narrava algunes de les anècdotes més destacades de la seva vida i es convidava al públic a descobrir una de les seves facetes més desconegudes: la música, gaudida en directe amb el violinista del grup musical Blaumut, Vassil Lambrinov. Segons han explicat des de l'equip de direcció, l'obra també ha patit modificacions per tal d'adaptar-se a les recomanacions sanitàries, però l'objectiu final continuava sent el mateix: entretenir el públic a base de màgia, dansa, malabars, música i titelles.

El diumenge aquest mateix espectacle va tenir lloc al Pas de la Casa a les 17 h de la tarda i a Encamp es tancava el Festival amb l'obra el' "El Monstre de Colors" de la companyia Tutatis - Teatro imaginario inspirada en el conte infantil d'Anna Llenas amb més de 300.000 exemplars venuts i traduït a 16 idiomes.

El Conseller de Cultura i Afers Socials s'ha "disculpat" amb els infants que no han pogut accedir a les entrades per la limitació de l'aforament i ha avançat que per al mes de novembre es preveu una nova programació de teatre infantil, en aquest cas un musical dedicat a la pel·lícula de Disney La Bella i la Bèstia.

Des del Comú ja es té la mirada posada en el festival de l'any vinent amb la intenció d'incrementar les activitats per al públic infantil i en la mesura que sigui possible, si la pandèmia ho permet, recuperar els tallers com havien tingut les edicions anteriors.