Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El FC Barcelona de bàsquet entrena a Encamp per posar-se a punt per a la temporada, que enguany comença una setmana abans

Xavier Pascual: venir a Encamp fa que guanyem un dels tres títols més importants de la temporada.
El FC Barcelona de bàsquet entrena a Encamp per posar-se a punt per a la temporada, que enguany comença una setmana abans .

El FC Barcelona de bàsquet entrena durant aquesta setmana a Encamp, cita anual que el club repeteix des de fa set anys. Aquest dimecres al migdia ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la concentració del club català. El cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, ha agraït que un any més l’equip hagi vingut a Encamp, ja que la visibilitat que s’aconsegueix gràcies a l’estada de l’equip català és el que impulsa la vinguda d’altres equips i federacions. En aquesta línia, Torres ha dit que fa molts anys que el Comú treballa amb l’objectiu de consolidar la parròquia com un lloc d’excel·lència per a aquest tipus d’entrenaments. Així, l’estada esportiva del FC Barcelona de bàsquet representa un impuls ‘molt important’ per a la parròquia i per al país. Tot i que encara no s’ha tancat la renovació del conveni, que és bianual, les dues parts treballen perquè pugui continuar aquesta col·laboració.

Durant l’acte, s’ha pogut escoltar el nouvingut al club català, Tomas Satoransky  que s’ha mostrat molt content per la nova situació que està vivint al FC Barcelona. No obstant això, el nou fitxatge reconeix que sap que no té les mateixes possibilitats de titularitat que en el seu antic equip, el Cajasol, així que s’ha mostrat motivat per aconseguir un lloc en la plantilla principal.

De la seva banda, l’entrenador de l’equip, Xavier Pascual, ha comentat que és el setè any que vénen a Andorra a entrenar, fet que recorda perfectament perquè va coincidir amb el seu inici com a entrenador. Sobre l’estada esportiva, Pascual ha remarcat que ‘venir aquí fa que cada any guanyem almenys un dels tres títols més importants de la temporada’, referint-se a la bona sort que la parròquia porta a l’equip.

En aquesta estada esportiva el club està realitzant una triple sessió d’entrenament: els jugadors fan treballs de tècnica individual, de treball físic i també tàctic. Sobre el que representa l’estada esportiva per a l’equip, l’entrenador ha remarcat que els serveix ‘per posar-se a punt per a aquesta temporada’, que enguany, a més, comença una setmana abans. El tècnic realitza aquesta estada amb només una part de la plantilla, ja que cinc dels seus jugadors estan concentrats amb les diferents seleccions pel Mundial de bàsquet que se celebra a Espanya.

Un dels temes que ha centrat la ronda de preguntes dels periodistes ha estat la nova situació del MoraBanc Andorra, equip amb el qual enguany es veuran les cares en la màxima divisió de la competició de la lliga espanyola. Pascual ha recordat els bons moments viscuts amb Peñarroya, i li ha desitjat molta sort en la seva nova etapa com a entrenador d’un equip de la lliga Endesa. L’entrenador català ha dit que creu que el MoraBanc està fent uns bons fitxatges, ‘molt interessants’, i ha desitjat també molta sort a Xavier Trias i a Victor Sada, tots dos exjugadors del Barcelona que s’han incorporat a l’equip andorrà aquesta nova temporada. Finalment, Pascual no ha volgut pronosticar el futur de l’equip andorrà, i ha afegit que ‘està fent una bona pretemporada, i que el temps dirà fins on podrà arribar’.