Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conveni d’inversions entre el Comú d’Encamp, Saetde i Funisa centra el debat de la sessió de comú

El comú tanca el segon trimestre de 2018 amb un superàvit de 3,1 milions d’euros
El conveni d’inversions entre el Comú d’Encamp, Saetde i Funisa centra el debat de la sessió de comú.

El consell de comú ha aprovat, aquest dijous, per majoria i amb els vots en contra de PS+I i l’abstenció de Ld’A+I, un acord d’inversions negociat entre el Comú d’Encamp, Saetde i Funisa, pel qual la societat Saetde podrà explotar una part dels terrenys de Concòrdia, per un termini de cinc anys, a canvi de fer una inversió d’entre cinc i sis milions d’euros entre aquests terrenys i el Funicamp.

El cònsol major, Jordi Torres, ha explicat que l’acord es fonamenta en dues accions concretes. Per una banda, l’allargament del telecadira al sector del Pla de les Pedres fins a la zona de les Bordes d’Envalira, obrint així una segona opció de retorn des de Grau Roig fins al Funicamp, que inclou la instal·lació d’un giny al peu del bosc del Moretó i l’adequació de les pistes necessàries.

Per una altra banda, Saetde podrà disposar del vestíbul del Funicamp per executar-hi treballs de remodelació que oferiran una millor acollida als esquiadors. Tanmateix, la societat comprarà 10-11 cabines per ampliar el passatge del giny. A més, en l’acord s’ha previst l’increment del benefici que es rep per cada passatge en un 19%, passant de 3,37 a 4 euros, que suposarà un increment del benefici de 150.000 aquesta temporada, sent del doble –segons Torres- un cop s’incrementi el nombre de cabines del Funicamp.

Jordi Torres ha comentat que l’acord preveu que el dret d’ús d’aquests terrenys es concedeix tenint en compte que les obres no tenen caràcter d’obres permanents i que l’ús privatiu dels terrenys podrà cedir-se a través d’un permís d’ocupació temporal, que en tot cas no serà superior a 5 anys.

Per la seva banda, els grups de la minoria han mostrat els seus dubtes envers l’acord. Els consellers del PS+I han votat en contra perquè ‘no podem aprovar un text que no hem treballat i que només l’han fet el Sr. Jordi Torres i el Sr. Joan Viladomat’. Marsenyach ha afegit que ‘no anem mai en contra de Saetde’, però que veia amb molt neguit un acord que és ‘paper mullat’ i que ‘no s’aguanta’, referint-se a la redacció d’un escrit que no està avalat per cap informe tècnic i jurídic.

Al seu torn, els consellers de Ld’A+I han argumentat que la seva abstenció és fruit de què ‘si bé el fons pot ser d’interès per a la parròquia, pensem que els formes per arribar a aquest conveni són bastant deficients’, segons manifestacions de Maribel Lafoz. Un altre dels punts de crítica per part de la minoria liberal ha estat la cessió ‘en forma de carta en blanc’ del vestíbul del Funicamp, perquè com ha detallat Jordi Troguet ‘no sabem què farà allà a dins’. Durant la sessió els consellers liberals han demanat al cònsol que s’adjuntin al text informes tècnics, jurídics i econòmics que l’avalin.

Tancament del segon trimestre de 2018 amb un superàvit de 3,1 milions d’euros

La sessió de comú ha aprovat el tancament pressupostari del segon trimestre del 2018, amb un superàvit de 3,1 milions d'euros i amb un percentatge d'endeutament que a finals de juny se situava al 73,75%, sis punts per sota que en l'exercici del 2017, i molt per sota del 200% que preveu la llei.