Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consell de Comú d’Encamp debat sobre l’actualitat de la parròquia

Els consellers van proposar a Andreu Ribadevall, Joan Torrent i Josep Maria Soler per al Consell d'Administració de Saetde.
El consell de Comú d’Encamp debat sobre l’actualitat de la parròquia.

El consell de Comú d’Encamp va proposar a Andreu Ribadevall com a president, Joan Torrent com a vicepresident i Josep Maria Soler com a conseller del consell d’administració de Saetde, uns càrrecs que es renoven cada quatre any.

La majoria comunal també van aprovar la proposició de llei de modificació de la llei de patrimoni, una iniciativa elaborada entre les set parròquies que aspira a que les competències en matèria dels entorns de protecció passin a ser comunals.

El cònsol major, Jordi Mas, ha defensat la llei considerant que és una eina necessària per als comuns per tal de protegir el patrimoni de cada parròquia, mentre que el conseller de l’oposició, Joan Sans, ha mostrat la seva preocupació per queaquesta llei acabi posant en perill el patrimoni del país, preocupació compartida també per la consellera de la minoria, EluskaGaldós.

El cònsol menor, Jordi Torres, ha defensat la proposta com una possibilitat de “equilibrar el sentit comú i els criteris tècnics”, i també ha destacat que aquesta llei és fruit del consens entre els comuns. Per altra banda, els consellers de la minoria han insistit en que el nou reglament de prestacions socials, que subvenciona als usuaris en lloc de a les empreses per oferir determinats serveis, suposa anar en contra de l'estat del benestar.

La subvenció que destinava el Comú d’Encamp per a aquest tipus de serveis era de 160.00 euros l’any i a partir d’ara no essubvencionarà directament a l’equipament que presta un servei sinó a les famílies usuàries que ho precisin, tal i com va recordar el cònsol major, Jordi Mas.