Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants presenta més de 30 propostes per Encamp i el Pas de la Casa

· El consell ha rebut la visita, per primera vegada, del síndic general i la subsíndica, que han respost les preguntes dels infants. · Entre les propostes que ha recollit la cònsol hi figura la reforma de la sala de festes del Pas de la Casa, diverses iniciatives en l’àmbit social i intergeneracional i accions per fomentar l’ús d’energies renovables, entre d’altres.
El Consell d’Infants presenta més de 30 propostes per Encamp i el Pas de la Casa.

Encamp, 13 de juny de 2023.- El consell d’Infants ha presentat més de 30 propostes per Encamp i el Pas de la Casa a través dels representats que formen part del consell d’infants 2022-2023, que avui celebrava la seva segona i última sessió del curs escolar.

La sessió d’avui ha comptat també amb la visita del síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica, Sandra Codina, que per primera vegada participaven en un consell d’infants i han rebut una gran quantitat de preguntes dels escolars, que s’han interessat pel Consell General, la figura dels síndics i les seves funcions.

Durant la sessió, les quatre escoles participants han preparat propostes d’àmbit social, com realitzar tallers intergeneracionals entre joves i la gent gran o tirar endavant iniciatives que converteixin Encamp en “una parròquia amiga amb les persones amb diversitat funcional”. També han sorgit idees per impulsar les energies renovables i propostes per reformar alguns espais comunals, com la sala de Festes del Pas de la Casa.

D’altra banda, els infants han proposat tasques de millora en els serveis de neteja, mobilitat i seguretat viària de la parròquia i algunes accions per incentivar la cultura entre la ciutadania, entre d'altres propostes.

La cònsol major, Laura Mas, ha agraït totes les propostes i la gran participació tant “dels infants com dels professors i d’UNICEF, entre tots ajudem a que el Consell d’Infants sigui una realitat i complim amb l’objectiu pel qual es va constituir, que és apropar als infants l’administració pública, que puguin dir la seva i que l’administració els escolti i tingui present les seves propostes”.

Pel que fa a les diferents presentacions de les escoles, la cònsol major ha assegurat que està “molt satisfeta amb totes les propostes. Cada vegada estan més treballades i, a  més, la majoria d’elles mostren una gran sensibilitat amb temes socials com la diversitat funcional o la relació intergeneracional.

Finalment, la cònsol major ha remarcat que el “que cal fer ara és treballar perquè el Consell d’Infants tingui continuïtat i pugui haver-hi un Consell de Joves, perquè així hi hagi no es perdi la relació entre l’administració i els infants un cop passin a ser joves.