Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d'Infants presenta una quinzena de propostes per millorar Encamp i el Pas de la Casa

· La cònsol major, Laura Mas, ha felicitat als infants per la feina feta i els ha demanat que treballin tres propostes de nom per al nou parc del Pas de la Casa. · Els infants han presentat propostes de sostenibilitat, de seguretat vial i de millora d'equipaments i instal·lacions esportives i de lleure
El Consell d'Infants presenta una quinzena de propostes per millorar Encamp i el Pas de la Casa .

Encamp, 24 de maig de 2022.- El Consell d'Infants d'Encamp presenta una quinzena de propostes per millorar Encamp i el Pas de la Casa. Les quatre escoles de la parròquia han treballat un seguit de propostes en l'àmbit de la sostenibilitat, com per exemple, la col·locació d'una màquina per reciclar envasos que acumuli punts bescanviables per activitats a la parròquia, fomentar l'ús de la bicicleta amb la construcció de carrils bici o la celebració de dies de neteja a la muntanya, especialment a la zona del Pas de la Casa.

La cònsol major, Laura Mas, ha felicitat a tots els participants la seva implicació i ha assegurat que "ho treballen molt a pit i tenen una visió de la parròquia per millorar no només per la part que els afecta com a infants sinó també per la bona convivència".

La cònsol major ha recollit les propostes presentades, a moltes de les quals ja s'ha pogut donar resposta, com per exemple, el reforç dels agents de circulació a la zona de Sant Miquel per millorar la seguretat vial o estudiar que s'afegeixi un dia festiu per la Festa del Poble d'Encamp.

D'altra banda, els representants infantils han sol·licitat la col·locació de fonts d'aigua a les zones infantils. En aquest sentit, s'estudiarà si tècnicament és viable i, a més, es farà la instal·lació de cistelles de bàsquet per jugar a l'aire lliure. El conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha explicat que "en breu s'instal·laran dues cistelles, una a la zona del passeig de l'Alguer, i una altra al nou parc del Pas de la Casa". Tanmateix, ha afegit que "al nou parc de l'Ossa es preveu la instal·lació d'una multicistella per jugar a bàsquet a l'aire lliure". El conseller també ha explicat les propostes previstes per a la dinamització del Pas de la Casa per aquest estiu per situar-lo com a destinació de turisme familiar, com l'obertura dels telecadires d'Abelletes, responent a una de les peticions dels representants.

Pel que fa a les propostes de reciclatge, la cònsol major s'ha compromès a estudiar la proposta presentada pels representants infantils per col·locar una màquina de reciclatge a la parròquia i també els ha encomanat la tasca de "pensar i proposar tres noms per al futur parc del Pas de la Casa", del qual ja s'han començat les obres i que era una de les reivindicacions incloses en l'ordre del dia.

Els representants infantils s'han fet una foto final de família amb la presència de les representants d'Unicef, Marianela Vila, vicepresidenta, i Mercè Miguel tècnica de l'organització.