Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Concurs d’Escultures de Neu conclou amb bona valoració de tots els participants

El jurat i el públic, que ha pogut votar durant els tres dies mitjançant una urna exposada, han coincidit en oferir la menció a l’obra de Carlos Martínez i Noe Martinez titulada 'el viejo y el mar'.
El Concurs d’Escultures de Neu conclou amb  bona valoració de tots els participants .

El Concurs d’escultures de neu ha conclòs aquest diumenge amb l’entrega de premis a professionals i estudiants que han realitzat obres impressionants al Pas de la Casa. El jurat i el públic, que ha pogut votar avui mitjançant una urna exposada, han coincidit en oferir la menció a l’obra de Carlos Martínez i Noe Martinez titulada El viejo y el mar.

Per la seva banda, el jurat ha entregat el primer premi a Arlindo Arez pel Monument a l’aigua, el segon premi ha estat pels artistes Eric Rocha i Nuria Beunza per Octubre Rojo i el tercer ha estat assignat a Germinación de Miquel Samitier. D’altra banda, els estudiants Nora Nebreda, Iñaki Olabarri i Aina Sellés s’han endut el primer guardó per hola y adiós, el segon equip format per Dani Berenguer, Pau Roche i Kati del Giorgio ha estat permiat per l’obra Clain i l’últim equip d’estudiants format per Neus Relach, Miquel Gagher i Núria Carrera s’han endut el tercer premi per La magia del agua.

Els encarregats de premiar la millor escultura han estat els artistes Àngel Calvente i Faust Campamà, acompanyats pel director de l’Escola Llotja, Jordi Plana, l’escultor Ahmed Keshta.

Tal com ha recordat el cònsol menor, Jordi Torres, la recuperació del concurs té com a objectiu aportar un nou atractiu de dinamització a la vila. Torres s’ha mostrat molt satisfet per l’expectació creada entre els artistes que ha aconseguit atraure 23 participants i ha valorat molt positivament la participació del públic que ha realitzat més de 350 aportacions a l’urna de votacions.

Les activitats del Concurs van iniciar el divendres quan una quarantena de joves de l’escola andorrana de secundària de Santa Coloma i d’Encamp van treballar fer escultures al voltant de l’església del Pas. A més, i com a iniciativa, complementària, el popular escultor Eudald Alabau va iniciar una escultura de gel on va utilitzar com a matèria primera els maons creats pels infants de l’àrea del Pas de la Casa. A més a més, els infants han estat experimentant, durant tot el cap de setmana, amb diferents textures i formes realitzades amb gel.

En paral·lel, divendres es va iniciar la tasca dels professionals que van començar a donar forma als blocs de neu. Ja el primer dia, els artistes van mostrar-se molt satisfets de les condicions de treball.  Durant aquesta primera jornada, els escultors andorrans Àngel Calvente i Faust Campamà també van iniciar la seva tasca de realització d’una obra monumental molt més gran. El dissabte van iniciar a treballar els 11 estudiants en blocs de neu lleugerament més petits. Tots plegats han tingut fins a les 13 hores d’aquest diumenge per posar punt final a les obres i rebre la valoració del jurat.